ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: 100 χρόνια από την Κοίμησή του – Πανηγυρίζει η Αίγινα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Σε πανηγυρικό κλίμα η Αίγινα 

- 100 χρόνια συμπληρώνονται από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου

Ο Άγιος Νεκτάριος Αίγινας είναι ένα από τα μοναστήρια της Ελλάδας, που η φήμη του εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της ορθοδοξίας, με πλήθος πιστών να το επισκέπτεται κάθε χρόνο αποτίνοντας φόρο τιμής στο νεότερο Άγιο της πίστης μας.

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την κοίμησή του και ακόμη αναζητούμε να μάθουμε ποιος ήταν ακριβώς, και ας έγινε ολοφάνερη και πασιφανής η αγιότητα του αμέσως μετά την κοίμησή του!

Το σκήνωμα του αγίου Νεκταρίου λίγες ώρες μετά την κοίμηση του

Η ιερά μνήμη του Αγίου Νεκταρίου θα τιμηθεί με λαμπρότητα και φέτος στο νησί της Αίγινας, τηρώντας παράλληλα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό. Χθες, Κυριακή 8 Νοεμβρίου σε ατμόσφαιρα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε η ιερή αγρυπνία, κεκλεισμένων των θυρών.

image description

Σήμερα, Δευτέρα  9 Νοεμβρίου ανήμερα  της εορτής θα τελεστεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία κεκλεισμένων των θυρών λειτουργούντος  του Σεβ. Μητροπολίτου Ύδρας κ. κ. Εφραίμ.

Η Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί ζωντανά  από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς  της «Πειραϊκής Εκκλησίας» (91.2 FM) και  της «Εκκλησίας της Ελλάδος» (89,5 FM)

Δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Λιτανεία στους δρόμους και την παραλία της Αίγινας ούτε η μεταφορά  της Τιμίας Κάρας του Αγίου Νεκταρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: 100 χρόνια από την κοίμηση του – «Νέκταρ ανέβλυσε πάλιν»