Αίγινα: Ένα ferry boat για τη Σουβάλα (φωτό)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


​Από τη βόρεια Εύβοια στη βόρεια Αίγινα, στη γραμμή Πειραιά-Σουβάλα, μπαίνει το ​Ε/Γ - Ο/Γ "ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ"​. ​

Ένα ακόμη πλοίο εκτός κοινοπραξίας, που θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες όλης της βόρειας Αίγινας και όχι μόνο. 

Η Σουβάλα έχει να δει οχηματαγωγό πλοίο να δένει στο λιμάνι της,  από το 2010 που έφυγε το ΦΑΙΔΡΑ. ​Η δρομολόγηση του ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ θα δώσει μ​ία ανάσα ​σ​τους επιχειρηματίες της Σουβάλας​, ​αφού η υποβάθμιση της ακτοπλοϊκής της σύνδεσης, συνέπεσε με την οικονομική κρίση και ​από τότε έως σήμερα ​είδαμε πολλές επιχειρήσεις ​στην περιοχή ​να κλείνουν.

Το "ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ" της Ν.Ε. Πορθμείων Γλύφας-Αγιόκαμπου, είναι ferry boat ανοιχτού τύπου, κατασκευής του ​2000​,​ χωρητικότητα​ς​  592 επιβατών και 100 αυτοκινήτων​, που πριν λίγους μήνες εκτελούσε δρομολόγια σε πορθμειακή γραμμή στη βόρεια Εύβοια.

Μια "παντόφλα" λοιπόν για τη Σουβάλα, σαν εκείνα τα πλοία που μας ταξίδευαν τις "χρυσές" δεκαετίες. Εκείνοι  οι ήρωες των παιδικών μας χρόνων, με το ανοιχτό γκαράζ και τους ανοιχτούς διαδρόμους, που ακόμα κι όταν μας έλουζε το κύμα στέκαμε εκεί κι αρμενίζαμε μουσκεμένοι, αφήνοντας άδειο το χαμηλοτάβανο σαλόνι. Για πολλές δεκαετίες ταξιδέψαμε στην Αίγινα και στη Σουβάλα με τις ακούραστες θρυλικές "παντόφλες", έως το 2007 όπου έφυγε από τη γραμμή και η τελευταία, το "ΑΙΑΣ".
 
Και αφού οι οικονομικές συγκυρίες της εποχής μας, μας αναγκάζουν να νοσταλγούμε παλιές καλές εποχές, ας ταξιδέψουμε όπως παλιά, με ανοιχτό ουρανό και ότι κουβαλάει ο καθένας μας.
Πάμε σαν άλλοτε λοιπόν, στη Σουβάλα με το "ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ", από τις 12 Απριλίου.
 
Τα δρομολόγια και οι τιμές του, θα ανακοινωθούν σύντομα.
 

Όσιος Δαυίδ (5)

Όσιος Δαυίδ (3)