ΑΙΓΙΝΑ: Ενθρονίστηκε η νέα Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος (Μοναστήρι Αγίου Νεκταρίου)


– Κατάμεστο από πιστούς το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα

– Την ενθρόνιση έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ

Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, κατάνυξης, αλλά και χαρμόσυνης προσμονής και ευχών, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η τελετή της ενθρόνισης της νέας Ηγουμένης Τιμοθέης, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, στην εκκλησία του μοναστηριού, που είχε κατακλυστεί από πλήθος πιστών από την Αίγινα, αλλά και άλλες περιοχές της χώρας μας, καθώς και από το εξωτερικό.

«Μεγάλη ημέρα σήμερα, χαρά έχουμε, χαίρεται ο ουρανός και η γη. Χαίρεται ο Άγιος, ο οποίος είναι ανάμεσά μας και σε στηρίζει, σε ευλογεί, σε κατευθύνει και σε επέλεξε», είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.

Βαθιά συναισθήματα συγκίνησης ένιωσε το εκκλησίασμα, που είχε την τύχη να παρακολουθήσει την τελετή της ενθρόνισης, στο άκουσμα του λόγου της Ηγουμένης Τιμοθέης: «Τα λόγια μου φτωχά, η καρδιά μου συντετριμμένη και η ψυχή μου γεμάτη αγωνία και φόβο Θεού. Στέκομαι ενώπιόν σας Σεβασμιώτατε, ζητώντας σας ταπεινά τις πατρικές σας ευλογίες, να αναλάβω αυτόν τον Σταυρό, που μου εμπιστεύθηκε ο Κύριός μας, Ιησούς Χριστός».

H Ηγουμένη Τιμοθέη είχε εκλεγεί από την αδελφότητα της Iεράς Μονής Αγίας Τριάδος, μετά από την παραίτηση της Προηγουμένης Θεοδοσίας για λόγους υγείας.