Τα κούλουμα του Αλέξη Τσίπρα στην Αίγινα (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Εν μέσω σημαντικών εξελίξεων για τη χώρα μας, καθώς οι εταίροι μας περίμεναν την περίφημη λίστα Βαρουφάκη για να κλείσουν τη συμφωνία, ο Αλέξης Τσίπρας «έκλεψε» λίγες ώρες από το βαρύ πρόγραμμά του προκειμένου να βρεθεί με την οικογένειά του.

Τιμώντας την παράδοση της Καθαράς Δευτέρας, βρέθηκε στην Αίγινα για λίγες ώρες ξεκούρασης και χαλάρωσης μαζί με τη σύντροφό του, Μπέτυ Μπαζιάνα, και τα δύο τους παιδιά. Η οικογενειακή απόδραση του πρωθυπουργού στην Αίγινα δεν ήταν προγραμματισμένη, καθώς ο χρόνος του πια ποτέ δεν είναι αρκετός, όταν όμως από το βράδυ της Κυριακής οι εξελίξεις έδειχναν πως οι προτάσεις της κυβέρνησης θα γίνονταν αποδεκτές από τους εταίρους, ο Αλέξης Τσίπρας δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό να επισκεφθεί το αγαπημένο του νησί.

Με φρέσκο ψαράκι και πολλά παραδοσιακά εδέσματα, όπως μαρτυρούν και οι αποκλειστικές φωτογραφίες του «Secret», ο πρωθυπουργός απόλαυσε στιγμές οικογενειακής γαλήνης και χαλάρωσης παρέα με τον επίσης λάτρη του νησιού, υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη.

Στην ψαροταβέρνα «Η Αιγινήτισσα», στην ομώνυμη παραλία του νησιού, ο πρωθυπουργός και η οικογένειά του γεύτηκαν θαλασσινούς μεζέδες, σαρακοστιανά πιάτα και φυσικά παραδοσιακό χαλβά. Ο πρωθυπουργός σήκωσε αρκετές φορές το ποτήρι για να ανταποδώσει τις ευχές και τα συγχαρητήρια που δεχόταν από τους θαμώνες του μαγαζιού, που ξαφνιάζονταν μόλις τον έβλεπαν. Κάποιοι πιο τολμηροί τον πλησίασαν και συζήτησαν μαζί του για λίγα λεπτά, ρωτώντας τον για πολλά θέματα σχετικά με την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά και τη διαπραγμάτευση.

«Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί με την ίδια δυναμική από την κυβέρνηση. Θα πετύχουμε», ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού στις χαλαρές συζητήσεις του για όση ώρα έμεινε στην ταβέρνα, καθώς στη συνέχεια κατέβηκε μαζί με τα παιδιά του στην παραλία προκειμένου να πετάξουν τους χαρταετούς τους.

Οι δεσμοί του Αλέξη Τσίπρα με την Αίγινα είναι μακρόχρονοι, καθώς το νησί του Σαρωνικού αποτελεί σταθερά τον κοντινό καλοκαιρινό του προορισμό. Με το νησί τον συνδέουν όχι μόνο φιλίες, αλλά και συγγενικοί δεσμοί, όπως συνηθίζει να λέει και ίδιος, γι’ αυτό και ήταν το μέρος όπου επέλεξε να κάνει την ονοματοδοσία των παιδιών του. Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, όσο και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, διατηρούν σπίτια στην Αίγινα και συχνά φιλοξενούν και τον πρωθυπουργό.

Είναι η «παρέα της Αίγινας», όπως τους αποκαλεί και ο Τύπος.

Πάντως, ιδιαίτερα θετικά σχόλια απέσπασε ο Αλ. Τσίπρας απ’ όσους τον είδαν να επιστρέφει στον Πειραιά με το δελφίνι σαν... κοινός θνητός.

Πηγή: Parapolitika.gr

Διαβάστε επίσης:

Η "απόδραση" του Βαρουφάκη στην Αίγινα (Βίντεο)

ΑΙΓΙΝΑ: Τα κούλουμα του Αλέξη Τσίπρα