Σε δημοπρασία ο υποθαλάσσιος αγωγός της Αίγινας

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στα Γραφεία της Αντιπεριφέρεας προκειμένου να εξεταστεί η πορεία υλοποίησης του έργου  για τoν υποθαλάσσιο αγωγό Αίγινας  μετά την τελευταία εξέλιξη  που αφορά στην έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο της συμπληρωματικής σύμβασης για τη σύνταξη των τευχών  δημοπράτησης .

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Δημήτρης Κατσικάρης ,ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Θεοδόσης Σακκιώτης , ο Γενικός Διευθυντής υποδομών της Περιφέρειας  κ. Θεόδωρος Καρδοματέας, ο Διευθυντής Τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Νήσων κ. Νάσος   Μοσχολέας, στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αίγινας, καθώς και οι μελετητές του έργου.


Κατά την διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν ολα τα δεδομένα που αφορούν στην πορεία του έργου  και αποφασίστηκε ομόφωνα να ξεκινήσουν  άμεσα οι εργασίες για  σύνταξη των Τευχών Δημοπράτησης  προκειμένου να ολοκληρωθεί ο φάκελος  του έργου και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε στον συντομώτερο δυνατό χρόνο να  συναφθεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας  – Δήμου  Αίγινας  για την χρηματοδότηση, δημοπράτηση και κατασκευή του σημαντικού  έργου  της κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού που θα λύσει οριστικά ένα από τα σημαντικότερα  προβλήματα του νησιού  που ταλανίζει τούς κατοίκους και τούς επισκέπτες επί πολλές δεκαετίες.
O Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Δημήτρης Κατσικάρης και ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Θεοδόσης Σακκιώτης μετά το πέρας της σύσκεψης  δήλωσαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι  μετά την παράκαμψη των  όποιων γραφειοκρατικών δυσκολιών παρουσιάστηκαν  , το έργο υλοποίησης της κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού   προχωράει ήδη με γρήγορους ρυθμούς.