Στην Αίγινα ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Βιετνάμ (Φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Επίσκεψη πραγματοποίησε στην Αίγινα, κατά τη διάρκεια της γιορτής του φιστικιού ( aegina fistiki fest 2014 ) o πρέσβης της Λαικής Δημοκρατίας του Vietnam κ. Vu Bihn.

Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης υποδέχθηκε τον ξένο επίσημο στο Γραφείο Δημάρχου ( παλαιό Δημαρχείο) την Κυριακή 21/9/2014 στις 12.00 .

Στην συνάντηση ήταν επίσης παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος και ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χρήστος Πάλλης.

Επίσης από την Διοίκηση του Δήμου παρευρίσκοντο ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Γεννίτσαρης, ο Πρόεδρος ΔΣ κ. Νίκος Οικονόμου και οι κ.κ. Δημ. Σύμβουλοι Καίτη Σαλπέα, Λευτέρης Πάλλης, Γιάννης Ζορμπάς και Δημητρης Βατικώτης.

Ο κ. Πρέσβης αφού ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για την υποδοχή και την φιλοξενία εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ευκαιρία που είχε να βρεθεί στην Αίγινα και μάλιστα κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων για την γιορτή της φιστικιάς . Αναφέρθηκε στα βήματα που έχουν γίνει τα τέσσερα τελευταία χρόνια μετά την εγκατασταση επίσημης διπλωματικής αντιπροσωπείας του vietnam στην Ελλάδα ( ο ίδιος είναι ο πρώτος Πρέσβης της χώρας του στην Ελλάδα ) και εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια προώθησης Ελληνικών αγροτικών προίόντων στην αγορά του vietman , ενα από τα οποία μπορεί να είναι και το φιστίκι της Αίγινας ώς προιόν εξαιρετικής ποιότητας με πολλές χρήσεις στην μαγειρική , στην ζαχαροπλαστική κα αλλού .

Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Μούρτζης αναφέρθηκε εν συντομία στίς δυνατότητες που έχει η Αίγινα στούς τομείς του Τουρισμού , του πολιτισμού και της αγροτικής οικονομίας με ενα επώνυμο προιόν όπως το φιστίκι Αίγινας και ζήτησε από τον ξένο επίσημο να συνεχίσει τις προσπάθειες που έχει αναλάβει για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών. Η συνάντηση περατώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.