ΑΙΓΙΝΑ: Αρνητική η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας για τη λειτουργία νηπιαγωγείου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με χθεσινή του επιστολή το Γραφείο Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αίγινας γνωστοποιεί την αρνητική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης για την κατάργηση του νηπιαγωγείου της περιοχής των Αγίων.

Να σημειώσουμε ότι το νηπιαγωγείο φιλοξενεί 12 παιδιά, που οι οικογένειές τους ζουν στην περιοχή. Οι κάτοικοι και ο ΤΟΠΙΚΟΣ σύλλογος φροντίζουν και συντηρούν τον χώρο με προσωπική εργασία, με αποτέλεσμα να αποτελεί έναν ιδιαίτερα φιλόξενο κτήριο για τα νήπια.

Αυτά προκύπτουν και από τη συζήτηση με τον πρόεδρο του τοπικού συλλόγου Προόδου και Αλληλεγγύης κύριο Παναγιώτη Χελιώτη, ο οποίος όπως και όλοι οι γονείς της περιοχής θεωρούν αυτή την προοπτική εξαιρετικά αρνητική για τον τόπο που μένουν, αγαπούν και φροντίζουν. Μάλιστα θεωρούν ότι λόγω και των οικονομικών προβλημάτων, η μετακίνηση των παιδιών τους θα είναι δύσκολη και θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την καθημερινότητά τους.

Η επιστολή που απέστειλε ο αντιδήμαρχος κύριος Νεκτάριος Κουκούλης αναφέρει τα ακόλουθα:

Αρνητική απάντηση έλαβε ο Δήμος από το Υπουργείο Παιδείας στο αίτημα που ξανα-υποβλήθηκε απευθείας προς το Γραφείο του Πρωθυπουργού, αυτή τη φορά, για ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης κατάργησης του Νηπιαγωγείου Αγίων, που λήφθηκε παρά την αντίθετη άποψη του Δημοτικού Συμβουλίου, της Επιτροπής Παιδείας και της Τοπικής Κοινωνίας. Για την αρνητική αυτή εξέλιξη ενημερώθηκε και η Συντονιστική Επιτροπή Γονέων της Περιοχής. Συγκεκριμένα το Υπουργείο αναφέρει στο υπ' αριθμό πρωτοκόλλου 120426/Δ4/30.7.2014 έγγραφό του προς το Γραφείο Δημάρχου:

“Σε απάντηση του αρ. πρ. 3899/24.6.2014 εγγράφου σας προς το Γραφείο Πρωθυπουργού, σας γνωρίζουμε τα εξής: Οι μεταβολές (ιδρύσεις, προαγωγές, καταργήσεις, υποβιβασμοί, συγχωνεύσεις) των σχολικών μονάδων γίνονται με γνώμονα τις τεκμηριωμένες προτάσεις των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τις εισηγήσεις των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης. Ζητούνται επίσης και οι γνωμοδοτήσεις των οικείων Δημοτικών Συμβουλίων, οι οποίες δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα για την έκδοση των Υπουργικών Αποφάσεων. Για το Νηπιαγωγείο ''Αγίων'' της Δημοτικής Κοινότητας Βαθέος Αίγινας, η Διεύθυνση Π/μιας εκπαίδευσης Πειραιά πρότεινε την κατάργηση του λόγω του μηδενικού προβλεπόμενου μαθητικού δυναμικού”.

Ο Δήμος Αίγινας επιφυλάσσεται για τις αντιδράσεις του που θα εκδηλωθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Πηγή: aeginaportal.gr