

Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο, το μέτρο που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός δηλαδή το να καταστούν υποχρεωτικές οι συναλλαγές με κάρτα για ποσά άνω των 50 ευρώ, θα ξεκινήσει να δοκιμάζεται από τις νησιωτικές περιοχές της χώρας.
Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η διάταξη που θα ενσωματωθεί στο πολυνομοσχέδιο θα προβλέπει εφαρμογή του μέτρου καταρχήν στις νησιωτικές περιοχές της χώρας με πληθυσμό άνω των 3000 ατόμων.
Προφανώς, για να εφαρμοστεί το πληθυσμιακό κριτήριο, θα γίνει χρήση της τελευταίας απογραφής πληθυσμού στην οποία προχώρησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή το 2011. Έτσι, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, το μέτρο θα αφορά σε 35 νησιά από το σύνολο των νησιών που υπάρχουν στη χώρα.
Τα νησιά του Αργοσαρωνικού που θα εφαρμοστεί το μέτρο και ο πληθυσμός τους:
Σαλαμίνα 38959
Αίγινα 12930
Πόρος 3951
Σπέτσες 3934
Το μέτρο θα εφαρμοστεί επίσης και στα Κύθηρα.
