Χάος με την επανακαταμέτρηση των σταυρών-Διαδικασία παρωδία!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μια από τα ίδια φαίνεται πως αποτελεί και η διαδικασία της επανακαταμέτρησης των σταυρών!

Μια διαδικασία, που από μόνη της υπονομεύει την ίδια τη δημοκρατία.

Διαδικασία παρωδία, καθώς με τον τρόπο που πραγματοποιείται, είναι πρακτικά αδύνατο για κάποιον να ολοκληρώσει στο σύντομο χρονικό διάστημα που δίδεται, την επανακαταμέτρηση των σταυρών από όλα τα εκλογικά τμήματα του Πειραιά.

Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι και σοβαρά λάθη ή παραλείψεις αν έχουν γίνει, είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπιστούν. Έτσι ο εντοπισμός αυτών των λαθών είναι θέμα τύχης και μόνο!

Επειδή παραβρεθήκαμε στη διαδικασία, αξίζει να σημειώσουμε ότι οι υπάλληλοι του Πρωτοδικείου έκαναν ότι μπορούσαν υπερβάλλοντας εαυτόν προκειμένου να βοηθήσουν τους υποψήφιους, αλλά δεν είναι εκείνοι που ορίζουν το πώς θα πραγματοποιηθεί και το πόσο θα διαρκέσει η διαδικασία.

Υπήρξαν και οι τυχεροί!

Τυχεροί στην ατυχία τους και εκείνοι που ανακάλυψαν "λάθη" στην καταμέτρηση των σταυρών τους, μιας και το να ξεφύγει ένα μηδενικό και αντί για 30 να γραφτούν 3 σταυροί λόγου χάρη, αντιλαμβάνεστε τι αλλαγές μπορεί να επιφέρει στην τελική κατάταξη!

Επειδή όμως αυτά τα "λάθη" αποτελούν προς το παρόν πληροφορίες και μόνο, αναμένουμε τα τελικά αποτελέσματα, μετά την ολοκλήρωση της επανακαταμέτρησης... Εάν μπορεί να αποκαλείται έτσι αυτή η διαδικασία!

Η Δημοκρατία μας δεν μπορεί να είναι α λα καρτ ούτε για τα μάτια του κόσμου... Η Δημοκρατία μας πρέπει να έχει ουσία και αποτέλεσμα!

Διαδικασίες σαν αυτή της επανακαταμέτρησης των σταυρών υπονομεύουν και την ουσία και την αποτελεσματικότητα της Δημοκρατίας.
Οι θεσμοί και τα όργανα εξουσίας είναι εκείνοι που πρέπει να ορίσουν ξανά το πλαίσιο σε μια σειρά διαδικασιών, ώστε να ξεφύγουμε από τη συνήθεια της τυπολατρίας και να περάσουμε στην αλήθεια της ουσίας!
Διαβάστε επίσης: