“Κάτω από ένα βαθύ ουρανό…” το έργο της Σμαρώς Μανούδη με Πειραιώτη μουσικοσυνθέτη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένα νέο  λογοτεχνικό έργο έρχεται να ταξιδέψει τους αναγνώστες.

Το έργο ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΑΘΥ ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟ ουρανό περιλαμβάνει τρία βιβλία:τη Νύμφη της  Θάλασσας με θέμα την έννοια της αγάπης στο σημερινό κόσμο σε αντιδιαστολή με την έννοια της βίας, έτσι όπως εκφράζεται στις σύγχρονες κοινωνίες, την Πριγκίπισσα της Ερήμου με θέμα την έννοια της  φυσικής αλλά και πνευματικής ελευθερίας ,τον Πιερότο(υπό έκδοση),που πραγματεύεται την έννοια της δημιουργίας,απαραίτητου στοιχείου μιας αληθινά αξιόλογης ζωής.
Απευθύνεται σε παιδιά ,αλλά και νέους κάθε ηλικίας και αποτελεί μία λογοτεχνική αλλά και εικαστική πρόταση,που αποσκοπεί όπως κάθε πνευματικό έργο στη δημιουργία νέων οριζόντων,θέτει ερωτήματα και επιθυμεί να προκαλέσει γόνιμες συζητήσεις σε μία ιδιαίτερα δύσκολη εποχή ,όπως η σημερινή.
Η γραφή των δύο πρώτων βιβλίων(ΝΥΜΦΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ και ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ),τα οποία άλλωστε κυκλοφορούν,έγινε πριν αρκετά χρόνια στην πόλη της Κομοτηνής,μια πόλη με χίλια χρώματα και σπάνιο άρωμα, ενώ η έκδοσή τους αποτελεί ελάχιστο αφιέρωμα της συγγραφέως στην πατρίδα της την Ανατολική Θράκη, μία πατρίδα μακρινή με ζωντανή όμως την παράδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού.
Η εικονογράφηση είναι της βραβευμένης με κρατικό βραβείο εικονογράφησης Κατερίνας Βερούτσου,ενώ η μουσική  και τα τραγούδια του βιβλίου  Η ΝΥΜΦΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ανήκουν στο νέο Πειραιώτη ερευνητή -γιατρό Θοδωρή Σεργεντάνη,ο οποίος άλλωστε έκανε την πρώτη παρουσίαση αυτών σε εκδήλωση με τη συμμετοχή των παιδιών του Αμαλίειου Οικοτροφείου.
Λίγα λόγια για το έργο....
Κάτω από ένα βαθύ μπλε ουρανό ταξιδεύουν τρεις ιστορίες...
Η Νύμφη της Θάλασσας,η Πριγκίπισσα της Ερήμου,ο Πιερότος είναι τα πρόσωπα -σύμβολα που κινούν τα νήματα της κάθε ιστορίας...
Η θάλασσα,η έρημος,η μαγική πόλη των καναλιών,είναι τρία διαφορετικά σημεία εκκίνησης των ηρώων,που έχουν επίσης διαφορετική πορεία και διαφορετικές κατευθύνσεις...
Τι κοινό υπάρχει ανάμεσά τους;
Είναι πρόσωπα που μεταμορφώνονται κατά την εξέλιξη του μύθου,πρόσωπα που αναζητούν τον αληθινό τους εαυτό,πρόσωπα που συνυπάρχουν κάτω από τον έναστρο ουρανό των ονείρων τους...
Είναι πρόσωπα που στεγάζονται κάτω από ένα βαθύ μπλε ουρανό...
Έναν ουρανό που αντανακλά σαν τρίπτυχος καθρέφτης τις αξίες που συμβολίζουν:την αγάπη,την ελευθερία και τη δημιουργία...
Έναν ουρανό που αντανακλά χιλιάδες χρώματα της Ανατολής...
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
ΣΜΑΡΩ ΜΑΝΟΥΔΗ
Η Σμαρώ Μανούδη με καταγωγή από την Ανατολική Θράκη,είναι διδάκτωρ παιδαγωγικών/λογοτεχνίας,νομικός με ειδίκευση στα δικαιώματα των παιδιών.Έργα της έχουν παρουσιαστεί από ποικίλους πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό(Παρίσι,Βρυξέλλες)  ιδιαίτερα δε για την ενίσχυση οργανισμών όπως Γιατροί χωρίς Σύνορα,Γιατροί του Αιγαίου κ.ά.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΕΡΟΥΤΣΟΥ
Η Κατερίνα Βερούτσου,με καταγωγή από την Πάτρα,είναι ζωγράφος-εικονογράφος περισσότερων από 85 βιβλία, με συμμετοχή σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ έχει επίσης ασχοληθεί με τη σκηνογραφία στην τηλεόραση και το θέατρο.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΕΡΓΕΝΤΑΝΗΣ
Ο Θοδωρής Σεργεντάνης με καταγωγή από τον Πειραιά,είναι ερευνητής-γιατρός, με ποιητικό και μουσικό έργο επίσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό .Το 2013 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών.
Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ




ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Εκδότης Piraeus Press
Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλ. Διακυβέρνησης Πειραιά
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα το 1982 στον Πειραιά όπου εξακολουθώ να διαμένω και να εργάζομαι. Σπούδασα Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Είμαι Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με καθήκοντα Αντιδημάρχου Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και εκδότης του ειδησεογραφικού site PiraeusPress.gr με ειδήσεις από τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. 
Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ" του Βασίλη Μιχαλολιάκου.





ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΔΩ