Μιχάλης Αγρανιώτης: Προτάσεις ανάπτυξης της Περιφέρειας Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ξεκινώντας από το Πέραμα και σχετικά με τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στην οποία στο παρελθόν εργάζονταν 15000 εργαζόμενοι από την ευρύτερη περιοχή θα πρέπει εκτός από τις επισκευές οι οποίες πρέπει να ανακουφιστούν φορολογικά για να μπορούν να συναγωνιστούν τις επισκευές στην Τουρκία θα μπορούσε να γίνει και κεντρικό σημείο φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων, να ανοίξουν επιδοτούμενα προγράμματα, πολύμηνα όμως και όχι μικρής διάρκειας, εκπαίδευσης σύγχρονης και παραδοσιακής ναυπηγικής

...Του Μιχάλη Αγρανιώτη


Το Πέραμα πρεπει να επωφεληθεί από το Πορθμείο λαμβάνοντας ένα μικρό τέλος και επιτέλους να αποκτήσει δρόμους και αποχετευτικό το Άνω Πέραμα.

Στο Κερατσίνι και στην Δραπετσώνα μετά την αποβιομηχανοποίηση της περιοχής Λιπασμάτων στην παραλιακή ζώνη και όχι μόνο έχουν μείνει τα κουφάρια παλιών εργοστασίων. Αν και δεν διαφωνώ με την πρόταση του δημάρχου για δημιουργία πίστας F1 η οποία πράγματι θα είναι ένα τεράστιο αναπτυξιακό έργο απλά δεν γνωρίζω πόσο άμεσα θα μπορούσε να είναι υλοποιήσιμο. Μέχρι τότε θα μπορούσε με Ευρωπαϊκά κονδύλια η περιοχή να απαλλοτριωθεί και να αξιοποιηθεί από το δήμο της Δραπετσώνας δημιουργώντας χώρους άθλησης και περιπάτου και επίσης σύμφωνα πάντα με τους οικολογικούς νόμους ίσως μπορούσαν να δημιουργηθούν μικρές πράσινες βιοτεχνίες επιδοτούμενες, εκπαιδεύοντας παράλληλα και τους νέους πάνω σε σύγχρονες πράσινες βιοτεχνικές μονάδες. Επίσης αφού στέρησαν από το Κερατσίνι την ευκαιρία του Μετρό θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο τραμ συνδέοντας το λιμάνι του Πειραιά με το κέντρο του Κερατσινίου.

Στον Κορυδαλλό τώρα ένα πολύ σοβαρό θέμα το οποίο αρνείται πεισματικά η περιφέρεια να εντάξει στα προγράμματα είναι το πρόβλημα των ομβρίων υδάτων το οποίο χρήζει άμεσης λύσης για να πάψει επιτέλους να ταλαιπωρείται ο Κορυδαλλός με την παραμικρή βροχή. Στον όμορφο Πειραιά μας για τον οποίο αν και μπορώ να πω πολλά θα πω μόνο δυο πράγματα : 1) γρήγορη ένταξη και χρηματοδότηση των έργων τα οποία παλεύει ο δήμος να υλοποιήσει και όχι να περιμένει χρόνια και προεκλογικές περιόδους να βρει ανταπόκριση. 2) Η περιμετρική ζώνη του
ΣΕΦ για την οποία αν και πλέον είναι αρμόδιο το ΤΑΥΠΕΔ με σωστές συντονισμένες και πιεστικές κινήσεις από την Περιφέρεια μπορεί να παραχωρηθεί στον δήμο Πειραιά και επιτέλους να γίνει ένας μεγάλος χώρος αθλοπαιδιών και παράλληλα να αποκτήσει γήπεδο ο Εθνικός Πειραιώς και να βρουν στέγη τα μικρότερα Πειραϊκά σωματεία.

Γιατί με το Γιώργο Κουμουτσάκο
Εκτός από επιτυχημένο στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών και βραβευμένο ευρωβουλευτή υπεύθυνο μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Γιώργος Κουμουτσάκος εκτός από το know how έχει και το know who. Γνωρίζει δηλαδή το πώς και ποιοι χειρίζονται και αποφασίζουν για τα θέματα και τα κονδύλια των Ευρωπαϊκών Επιδοτήσεων και λόγω του άμεμπτου χαρακτήρα του έχει καλές προσωπικές σχέσεις με όλους αυτούς και μπορεί απευθείας να τους ενοχλήσει όταν θα είναι περιφερειάρχης για θέματα που αφορούν την περιφέρεια Αττικής. Πιστεύω θα τα καταφέρουμε γιατί έχουμε καθαρές προτάσεις και λύσεις ανάπτυξης.

Ο Μιχάλης Αγρανιώτης είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό 180ο του Γιώργου Κουμουτσάκου για την Περιφέρεια του Πειραιά γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στον Πειραιά. Είναι οδοντίατρος και ασκεί το επάγγελμά του από το 2001 στο οδοντιατρείο του στο Πασαλιμάνι. Είναι γενικός γραμματέας του Οδοντιατρικού Συλλόγου της πόλης και μέλος του δ.σ. του Ειδικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά».



Διαβάστε επίσης: 

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Πειραιά ο Μιχάλης Αγρανιώτης


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Εκδότης Piraeus Press
Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλ. Διακυβέρνησης Πειραιά
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα το 1982 στον Πειραιά όπου εξακολουθώ να διαμένω και να εργάζομαι. Σπούδασα Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Είμαι Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με καθήκοντα Αντιδημάρχου Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και εκδότης του ειδησεογραφικού site PiraeusPress.gr με ειδήσεις από τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. 
Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ" του Βασίλη Μιχαλολιάκου.