ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ: Το θέατρο γραμμών θα ξαναπάρει ζωή!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ύστερα από τη μαζική κινητοποίηση των κατοίκων της Παλιάς Κοκκινιάς και των Καμινίων και τη συλλογή άνω των 1000 ηλεκτρονικών υπογραφών, έγινε το πρώτο βήμα για την ανακατασκευή του Θεάτρου Γραμμών.


Μέσω του γκρουπ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΓΡΑΜΜΩΝ στο Facebook, όπου και συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 1000 μέλη, έγινε επίσημο αίτημα προς τον Δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά ανταποκρίθηκε άμεσα και η πρώτη αντίδραση κρίνεται ιδιαίτερα θετική, μιας και φαίνεται πως η πίεση που ασκήθηκε μέσω του διαδικτυακού συλλόγου, έφερε την πρώτη μικρή επιτυχία, που δεν είναι άλλη από την ενυπόγραφη δέσμευση του Δημάρχου Πειραιά.

Βέβαια ακόμα είναι πολύ νωρίς και δε χωρούν πανηγυρισμοί. Τουλάχιστον έγινε μια αρχή, που θα αποτελέσει τη βάση για την επίτευξη του τελικού στόχου, που δεν είναι άλλος από την ανακατασκευή και επαναλειτουργία του θεάτρου γραμμών μετά από πολλά πολλά χρόνια.


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΑΠΕΣΤΑΛΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΓΡΑΜΜΩΝ:



Παλιά Κοκκινιά
Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΜΑΔΑ

                                                                                Προς Δήμαρχο Πειραιά κ. Βασίλειο Μιχαλολιάκο
                                                                                                                     Ημ.: Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

 

ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΓΡΑΜΜΩΝ ΠΑΛΙΑΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ


Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε θέματα που άπτονται πολιτισμού και παράδοσης, πήραμε την πρωτοβουλία να σας αποστείλουμε τούτο το γράμμα, βασικό αίτημα του οποίου είναι η ανακατασκευή του θεάτρου γραμμών Παλιάς Κοκκινιάς.

Όπως σίγουρα ξέρετε, το θέατρο γραμμών, αποτελούσε για πολλά χρόνια σημείο αναφοράς για τη γειτονιά τόσο της Παλιάς Κοκκινιάς όσο και των Καμινίων, καθώς από την Άνοιξη και μετά, αποτελούσε φάρο πολιτισμού με συνεχείς θεατρικές και όχι μόνο παραστάσεις, των νέων της ευρύτερης περιοχής.

Η άδικη και αναίτια κατεδάφισή του (οι όροι άδικη και αναίτια είναι επιεικείς) κατά την ανέγερση του οικοδομήματος με την επωνυμία ''ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ'', στιγμάτισε τόσο τις παλαιότερες γενιές που μεγάλωσαν και έχουν αναμνήσεις από το θέατρο γραμμών, αλλά αδίκησε και όλες τις νεότερες γενιές που δεν είχαν την τύχη να ζήσουν αντίστοιχες στιγμές.

Αν και όπως λέγεται ευρέως στην Παλιά Κοκκινιά, οι κατασκευαστές του ''ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ'' είχαν δεσμευτεί για την πλήρη ανακατασκευή του, κάτι τέτοιο δε συνέβη ποτέ.

Προς τούτο το σκοπό, γεννήθηκε το διαδικτυακό κίνημα ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΓΡΑΜΜΩΝ το οποίο και αριθμεί πλέον περισσότερα από 1000 μέλη.

Το δίκαιο αίτημά μας αποτελεί διεκδίκηση ετών και σε αυτό συνηγορούν όλοι οι τοπικοί φορείς και σύλλογοι της Παλιάς Κοκκινιάς.

Θα επιθυμούσαμε από εσάς μια ξεκάθαρη απάντηση για το εάν προτίθεστε, ύστερα και από τη μαζική συμμετοχή κατοίκων όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, να προχωρήσετε άμεσα στην ανακατασκευή του θεάτρου γραμμών, εντάσσοντάς το στο προγραμματισμό των έργων του Δήμου Πειραιά.

                                Εκπρόσωποι Διαδικτυακής Ομάδας Παλιάς Κοκκινιάς

Βασίλης Σπαθής                                                                 Σαράντος Ευσταθόπουλος






ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΓΡΑΜΜΩΝ

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ          ΠΕΙΡΑΙΑΣ  8/5/2014

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  Αρ. Πρωτ.: 817

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Δραγάτση 12

18535, Πειραιάς

Τηλ.: 213 – 2022720

Fax.: 213 – 2022288

E-mailmayor@pireasnet.gr

 

 

Αγαπητοί φίλοι,

Σας συγχαίρω για τη σημαντική πρωτοβουλία που λάβατε για τη γειτονιά που γεννηθήκατε και μεγαλώσατε.

Η δράση σας αυτή αποδεικνύει ότι ακόμα και σήμερα υπάρχουν ενεργοί δημότες, πάνω και έξω από κομματικές και ιδεολογικές πεποιθήσεις, που μόνο στόχο έχουν τη βελτίωση ποιότητας ζωής και τη συνεισφορά στο συνάνθρωπο που το έχει ανάγκη.

Αν και η μέθοδος δημιουργίας της ομάδας-συλλόγου σας αποτελεί για μένα κάτι πρωτόγνωρο, εντούτοις το αποτέλεσμα έχει σημασία, και σας διαβεβαιώ ότι είναι εκπληκτικό.

Σχετικά με το αίτημα παραχώρησης της πλατεία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Παλιά Κοκκινιά, θα ήθελα να σας παροτρύνω να αλλάξετε την ημερομηνία διεξαγωγής και να την μεταφέρετε μετά την ολοκλήρωση των δημοτικών εκλογών, προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή παρερμηνεία των προθέσεών σας.
Με νέο σας αίτημα θα με ενημερώσετε για τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης, στην οποία μετά χαράς θα παραστώ και εγώ, προκειμένου να σας διαβεβαιώσω και δια ζώσης, ότι το θέατρο γραμμών θα ξαναπάρει ζωή!

Το πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και η κίνησή σας με τη συλλογή περισσότερων από 1000 ηλεκτρονικών υπογραφών, μου δίνει την πεποίθηση ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την τοπική κοινωνία της Παλιάς Κοκκινιάς και των Καμινίων.

Επιθυμώ στενή συνεργασία με το σύλλογό, σας προκειμένου να προωθούνται και να επιλύονται άμεσα τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, αλλά και για να υπάρχει διαρκής διαδικτυακή ενημέρωση των μελών σας για τα έργα που υλοποιούνται και θα υλοποιηθούν στην Παλιά Κοκκινιά.

Η κίνησή σας αποτελεί για μένα πρότυπο συνεργασίας Δημοτικής Αρχής και δημοτών και θα αποτελέσει το νέο μοντέλο της απευθείας επικοινωνίας του Δημάρχου με τις γειτονιές του Πειραιά.

Σας συγχαίρω και εύχομαι να συνεχίσετε την προσπάθειά σας ακόμα πιο δυναμικά.
                                             


                                                                          Ο Δήμαρχος Πειραιά


                                                                         Βασίλης Μιχαλολιάκος












ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Εκδότης Piraeus Press
Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλ. Διακυβέρνησης Πειραιά
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα το 1982 στον Πειραιά όπου εξακολουθώ να διαμένω και να εργάζομαι. Σπούδασα Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Είμαι Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με καθήκοντα Αντιδημάρχου Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και εκδότης του ειδησεογραφικού site PiraeusPress.gr με ειδήσεις από τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. 
Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ" του Βασίλη Μιχαλολιάκου.