Κάννες: Αφίσα της πρώτης ομοφυλόφιλης καλόγριας που έγινε ταινία (φώτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τα χείλη και η άκρη του στήθους της ηθοποιού  Virginie Efira φορώντας άσπρο πέπλο καλόγριας βρίσκονται σε τεράστια διαφημιστικά πανό στις Κάννες, όπου σήμερα ξεκινά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου.Η ταινία «Blessed Virgin» του  Paul Verhoeven δεν θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ ομως οι προκλητικές διαφημίσεις του έγιναν ήδη στόχος συζητήσεων... 

Η ταινία βασίζεται σε μυθιστόρημα της ιστορικού Judith C. Brown, με τίτλο Immodest Acts (1986), και αφηγείται την ζωή μιας καλόγριας, της Μπενεντέτα Καρλίνι (1591-1661) λεσβίας, στην Τοσκάνη την εποχή της Αναγέννησης.
 
Το θέμα της ταινίας πρόκειται αναμφίβολα να προκαλέσει άγρια πολεμική στη Γαλλία, όπου δραστηριοποιούνται εκατοντάδες οργανώσεις καθολικών.
H Benedetta Carlini ήταν μία καθολική καλόγρια που δε δίστασε να ξεπεράσει την ηθικολογία της εποχής της και να παραδεχτεί την ομοφυλοφιλία της.
 
Η πολυτάραχη ζωή της έχει γίνει και ταινία από την καναδή Rosemary Rowe, η οποία καταπιάνεται με το δεσμό της με την αδελφή Bartolomea. Από καλή μεσοαστή οικογένεια, η καλοαναθρεμμένη Benedetta αρνήθηκε τα επίγεια και αφιερώθηκε στο Θεό.
 
 
 
 

Πηγή: www.defencenet.gr----escape_sem_autolink_uri:c93f2439565d6a31efeafac63f3cf222----