

Η Αττική αναμένεται να φτάσει τους 40 βαθμούς την Παρασκευή, ενώ η Λάρισα θα «καίγεται» με θερμοκρασίες έως 42°C Πέμπτη και Παρασκευή
Από την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2025 ξεκινά ένα τριήμερο έντονου αφρικανικού καύσωνα, που θα φέρει πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα.
Οι ειδικοί προειδοποιούν πως η θερμοκρασία θα εκτοξευθεί ακόμα και στους 42 βαθμούς Κελσίου, με τις πιο επικίνδυνες ημέρες να είναι η Πέμπτη 26 και η Παρασκευή 27 Ιουνίου.
Ποιες περιοχές θα πλήξει ο καύσωνας;
-
- Την Πέμπτη, οι περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, Σερρών, Κιλκίς και η Θεσσαλία θα δουν τη θερμοκρασία να φτάνει έως τους 41 βαθμούς.
- Την Παρασκευή, η Θεσσαλία και η Βοιωτία θα συνεχίσουν να καίγονται, με τον υδράργυρο να αγγίζει ή και να ξεπερνά τους 40 βαθμούς.
- Η Αττική θα «αγγίξει» τους 40 βαθμούς την Παρασκευή, σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου.
- Η Λάρισα θα καταγράψει υψηλές θερμοκρασίες, από 40 έως 42 βαθμούς, τόσο την Πέμπτη όσο και την Παρασκευή.
Οι πολίτες καλούνται να λάβουν προληπτικά μέτρα, ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες, καθώς ο καύσωνας αναμένεται να δημιουργήσει επικίνδυνες συνθήκες ζέστης.
Συστάσεις:
- Χρήση αντηλιακών και καπέλων
- Συχνή ενυδάτωση με νερό
- Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο τις μεσημεριανές ώρες
- Παρακολούθηση των τοπικών καιρικών ανακοινώσεων
Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από το Σαββατοκύριακο, ωστόσο η επαγρύπνηση για τις καιρικές συνθήκες αυτές τις ημέρες είναι απαραίτητη.
