Αυτός είναι ο νέος κεντρικός Λιμενάρχης του Πειραιά!



Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!

Ο νέος Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ κ. Άγγελος Γραμματέας γνωρίζει καλά το λιμάνι του Πειραιά

Ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά γεννήθηκε στην Ελευσίνα το 1972 και το 1990 εισήχθη στην Δημόσια Σχολή Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου από την οποία αποφοίτησε με το δίπλωμα Γ’ Πλοιάρχου Ε.Ν.

Εν συνεχεία πραγματοποίησε περίπου 2 έτη θαλάσσιας υπηρεσίας σε ποντοπόρα πλοία ως Πλοίαρχος Γ’.

Εισήλθε στη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων του Λιμενικού Σώματος το 1997 και αποφοίτησε το 1998 με τον βαθμό του Σημαιοφόρου Λ.Σ.

Από το 1998 έως και το 2004 υπηρέτησε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας ως κυβερνήτης σε διάφορους τύπους ΠΛΣ καθώς και στο ΠΠΛΣ 040 ως ύπαρχος.

Παράλληλα υπηρέτησε στα γραφεία Επιθεώρησης πλοίων, Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας, Προστασίας θαλασσίου Περιβάλλοντος, Νηολογίων και Ναυτολογίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας.

Από το 2004 έως το 2014 υπηρέτησε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας ως προϊστάμενος του γραφείου Ανάκρισης, του γραφείου Ασφαλείας, του γραφείου Λιμενικής Αστυνομίας και του γραφείου Επιθεώρησης πλοίων και Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας.

Από το 2014 έως το 2018 υπηρέτησε ως Υπολιμενάρχης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας.

Το 2018 ανέλαβε καθήκοντα Διοικητή στη Δημόσια Σχολή Σωστικών & Πυροσβεστικών Μέσων Ασπροπύργου έως το 2021.

Από το 2021 έως το 2024 υπηρέτησε ως Λιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας.

Τον Μάιο 2024 τοποθετήθηκε ως Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά ενώ από τον Απρίλιο 2025 ανέλαβε καθήκοντα Κεντρικού Λιμενάρχη.

Είναι πιστοποιημένος επιθεωρητής σημαίας από το 2001 ενώ από το 2005 είναι εξουσιοδοτημένος επιθεωρητής κράτους λιμένα (PSCO).

Από το 2013 είναι πιστοποιημένος επιθεωρητής MLC 2006καθώς και εκπαιδευτής επιθεωρητών MLC, ενώ έχειεκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί από την Ακτοφυλακή τωνΗ.Π.Α (U.S.C.G) ως Αξιωματικός επιβίβασης σε πλοία.

Έχει πιστοποιηθεί από τη Γραμματεία του Paris M.O.U, τονEMSA καθώς και από Α.Ο σε θέματα Port State Control, ISPS Code, STCW, ILO-147,Internal Auditor ISM/ISPS/MLC, Internal Auditor of Integrated Management System-9001, 14001 and BS OHSAS 18001, Vetting for bulk carriers καιE.U Legislation.

Διαθέτει πιστοποίηση ως Expert Port State Control Officer on Human Element από τη Γραμματεία του Paris M.O.U (Hague - Netherlands) ενώ έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί από τονOCIMF σε επιθεωρήσεις‘’Vetting’’ στο Πανεπιστήμιο τουGreenwich U.Κ.

Διατέλεσε επί σειρά ετών εκπαιδευτής στη Σχολή Επιθεωρητών Ασφαλείας πλοίων του ΥΝΑΝΠ, καθώς καιστις ακαδημίες του Germanischer Lloyd και του DNV-GL με αντικείμενο τις Διεθνείς Συμβάσεις και τις επιθεωρήσεις πλοίων, κατόπιν ειδικής άδειας.

Του έχουν απονεμηθεί όλα τα προβλεπόμενα για τον βαθμό του παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις.

Είναι μέλος του European Research Institute for Intermodaland Transports, ένω έχει βραβευτεί από την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε για τις υπηρεσίες του στο έργο της.

Είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια Έλενα Τάχα και έχουν αποκτήσει τρία τέκνα, εκ των οποίων η Μαρία Χριστίνα υπηρετεί ως Σημαιοφόρος Λ.Σ στο Κ.Λ Μυτιλήνης, η Γεωργία είναι πρωτοετής Δόκιμος Λ/Φ στη Σχολή Λιμενοφυλάκων Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ ενώ ο Μιχαήλ Άγγελος είναι μαθητής της 1ης Λυκείου.