

Σε τροχιά υλοποίησης έχει εισέλθει ένα από τα μεγαλύτερα έργα αστικής ανάπλασης στην περιοχή της Αττικής. Ο λόγος για το Piraeus Gate, μια επένδυση που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 250 εκατ. ευρώ και προωθείται από την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων DKG Development. Περιλαμβάνει την ανακατασκευή ή εξ ολοκλήρου νέα ανάπτυξη συνολικά 15 κτιρίων, επιφανείας 105.000 τ.μ., με έμφαση σε χρήσεις κατοικίας και δευτερευόντως γραφείων, ενώ θα περιλαμβάνονται και κάποια καταστήματα, 5.000 τ.μ. κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου και σημαντικού μεγέθους υπόγειοι χώροι στάθμευσης. Το έργο προβλέπει τη δημιουργία μιας «πράσινης» γειτονιάς, κατά μήκος των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και Γρηγορίου Λαμπράκη.
Η DKG ξεκίνησε να αγοράζει τα πρώτα ακίνητα το 2022 και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να προσθέτει τμήματα στην ανάπτυξη. Το πρώτο από τα κτίρια έχει ήδη παραδοθεί και αφορά σε 18 διαμερίσματα που έχουν πουληθεί και κατοικούνται. Συνολικά προβλέπεται η δημιουργία 630 νέων κατοικιών, που θα διατεθούν προς πώληση και θα απευθύνονται στη μέση ελληνική οικογένεια, με τιμές μεταξύ 3.000-3.500 ευρώ/τ.μ. Παράλληλα θα αναπτυχθούν και άλλα 268 εξυπηρετούμενα διαμερίσματα (serviced apartments), δηλαδή πλήρως επιπλωμένα και εξοπλισμένα ακίνητα φιλοξενίας, που θα μισθώνονται σε φοιτητές, ψηφιακούς νομάδες και εργαζομένους για περίοδο από μερικές ημέρες μέχρι μερικούς μήνες.
Το προσεχές διάστημα προβλέπεται η έναρξη κατασκευής των τριών κτιρίων που θα φιλοξενήσουν τα εν λόγω εξυπηρετούμενα διαμερίσματα, καθώς έχει ήδη ληφθεί η οικοδομική άδεια για το πρώτο εξ αυτών και αναμένονται οι άδειες και για τα άλλα δύο ακίνητα. Η DKG έχει συνάψει συμφωνίες εκμίσθωσης με τις ισπανικές εταιρείες SmartRental Group και Libere Hospitality Group, οι οποίες θα αναλάβουν τη διαχείριση και εκμετάλλευση των εν λόγω κτιρίων.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η δεύτερη φάση του έργου, που προβλέπει την ανάπλαση της παλιάς βιομηχανίας ΑΖΕΛ, ένα ακίνητο που η DKG αγόρασε από την Πειραιώς Real Estate. Πρόκειται για ένα ιστορικό συγκρότημα που αποτελείται από τέσσερα επιμέρους κτίρια, συνολικής επιφανείας 12.606 τ.μ. Βρίσκεται σε οικόπεδο 7,8 στρεμμάτων που περικλείεται από τις οδούς Γρηγορίου Λαμπράκη, Ομηρίδου Σκυλίτση και Αθανασίου Διάκου στον Πειραιά, πολύ κοντά στις γραμμές του HΣΑΠ.
ΠΗΓΗ: kathimerini.gr
