Θρίαμβος για την Εθνική πόλο Ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


  • Ολυμπιακοί Αγώνες, Ελλάδα – ΗΠΑ 13-11: Εξασφαλίζει τα προημιτελικά, με Κροατία και Ιταλία θα κριθεί το πλασάρισμα

    Η εθνική πόλο Ανδρών νίκησε τις ΗΠΑ 13-11 και απομένει η μαθηματική επιβεβαίωση για να προκριθεί στα προημιτελικά του τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων

    Η εθνική πόλο Ανδρών έφτασε τους 8 βαθμούς στον α’ όμιλο και προκρίθηκε στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, για τρίτη συνεχή φορά, με τη μαθηματική επιβεβαίωση να απομένει.

  • Η νίκη επί των ΗΠΑ δεν απόσχε του μοτίβου των προηγούμενων αναμετρήσεων των δύο ομάδων, αφού οι Αμερικανοί ήθελαν το ματς να κριθεί στη δύναμη, με τους διεθνείς να παίζουν μυαλωμένα και με το χρόνο για σύμμαχο.

    Ολυμπιακοί Αγώνες, Ελλάδα-ΗΠΑ: Δεν έχασε το μυαλό της

    Οι Αμερικανοί δυσκολεύουν την εθνική Ελλάδος σε όλες τις περιπτώσεις που οι δύο ομάδες έχουν έρθει αντιμέτωπες τα τελευταία χρόνια, πλην του παιχνιδιού για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων των Ολυμπιακών Αγώνων 2020 στο Τόκιο, όταν η “γαλανόλευκη” έκανε περίπατο με το τελικό 14-5.

  • Οι ΗΠΑ ματσάρουν τη δύναμη όλων των ομάδων που είναι στο τουρνουά και ειδικά στην Εθνική τα ματσαρίσματα δημιουργούν προβληματισμό. Ο Θοδωρής Βλάχος το ήξερε και το είπε, μετά τη νίκη με το Μαυροβούνιο, ότι το παιχνίδι θα ήταν σκληρό. Ο ίδιος, από τη μεριά του, ήξερε ότι έπρεπε να είναι διαυγής στο σκοράρισμα για να εκμεταλλευτεί και όποιο κενό αφήσει στο δικό του κοουτσάρισμα -όχι το δυνατό σημείο του- ο ομόλογός του Ντέγιαν Ουντόβιτσιτς.
  • Η Εθνική είναι άνετη στο να βρίσκεται σε ειδικές συνθήκες και δεν πανικοβάλλεται αν περνάει τη μεγαλύτερη διάρκεια ενός παιχνιδιού πίσω στο σκορ με ένα γκολ ή αν υπάρχει ισορροπία.

    Έτσι, μετά το εξανέμισμα του προβαδίσματος των δύο γκολ, 4-2, στη λήξη του πρώτου οκτάλεπτου, με το in extremis γκολ του τερματοφύλακα Γουάινμπεργκ, αλλά και το προσπέρασμα των Αμερικανών στα μέσα και προς το δεύτερο μισό της τρίτης περιόδου, ήταν προετοιμασμένη. Η ίδια ήταν, εξάλλου, που στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού έπρεπε να κρατήσει το προβάδισμά της: 4-2, 6-4, 7-5.

  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Με Φουντούλη και άμυνα

    Το γκολ του Γουάινμπεργκ δυναμίτισε ακόμα περισσότερο τον Μάνο Ζερδεβά, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη και μπήκε στο νερό για να μην αφήσει μύγα να περάσει. Πράγματι, είχε μερικές εντυπωσιακές επεμβάσεις, αλλά αυτή η δυναμική έδινε στους Αμερικανούς την ευκαιρία να βρίσκονται σε καλές θέσεις ακόμα και στα άστοχα σουτ.

  • Εν τέλει, η Εθνική βρήκε το δικό της καλό διάστημα σε καίριο σημείο και ενώ οι Αμερικανοί ήταν μπροστά στο σκορ, 9-8, λίγο μετά το δεύτερο μισό της τρίτης περιόδου. Ο Κάκαρης κέρδισε πέναλτι που ο Στέλιος Αργυρόπουλος, ο οποίος είχε πετύχει ένα πανέμορφο τέρμα για το 7-5, μετέτρεψε σε γκολ και έπειτα ανέλαβε ο αρχηγός: ο Γιάννης Φουντούλης έδωσε το προβάδισμα με σουτ από την περιφέρεια και έπειτα σκόραρε από το αριστερό εξτρέμ -ενθυμούμενος κιόλας τα… νιάτα του- έπειτα από ενδεδειγμένη επίθεση στον παίκτη παραπάνω, ώστε να στείλει τη διαφορά στα δύο γκολ, 11-9, σκορ με το οποίο τελείωσε το οκτάλεπτο.
  • Η άμυνά της έσφιξε πολύ, οι Αμερικανοί έμειναν σχεδόν 10 λεπτά χωρίς γκολ και έτσι η Εθνική έφτασε σε μία νίκη που δεν ανησύχησε στο τέλος.

    Θεωρητικά, το Μαυροβούνιο μπορεί να την προσπεράσει στη βαθμολογία, αν το ίδιο έκανε το 3 στα 3 και η Εθνική έχανε από Κροατία και Ιταλία, αλλά αυτό δύσκολα θα συμβεί, ενώ και οι ΗΠΑ, παρ’ ότι τις νίκησε, θα μπορούσαν να την προσπεράσουν. Μέχρι το πέρας αυτής της αγωνιστικής, θα έχει εξασφαλίσει την πρόκριση.