Θρίαμβος Στέφανου Τσιτσιπά στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Στέφανος στα προημιτελικά

Τσιτσιπάς – Μπαέζ 2-0: Σαρωτική εμφάνιση και τώρα Τζόκοβιτς στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέκλεισε με περίπατο μετά από… χαλαρό ξεκίνημα τον Αργεντινό Σεμπαστιάν Μπάεζ (2-0) και περιμένει τον Νόβακ Τζόκοβιτς σε σπουδαίο ραντεβού στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

“Λύγισε” τον Μπεργκς στα τρία σετ, ισοπέδωσε τον Έβανς… στο χαλαρό, προσπέρασε το εμπόδιο του Μπάεζ χωρίς να ανεβάσει στροφές! Είναι ολοφάνερο ότι από την πρώτη στιγμή που ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάτησε το πόδι του στα αγαπημένα του χωμάτινα κορτ του Ρολάν Γκαρός, ένα πρόσωπο είχε στο μυαλό του: Αυτό του Νόβακ Τζόκοβιτς!

Γνωρίζοντας ότι στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 θα τον περίμενε ένα ιστορικό ραντεβού με τον θρυλικό “Νόλε”, ο Τσιτσιπάς δεν θέλησε να ανεβάσει ταχύτητα στα πρώτα του παιχνίδια, γνωρίζοντας ότι για να γράψει ιστορία και να φέρει στη χώρα μας το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο στο τένις, θα χρειαστεί στο τέλος της εβδομάδας να παρουσιαστεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι στις πρώτες πέντε μέρες του ολυμπιακού τουρνουά η μονομαχία με τον Μπάεζ για τους “16”, ήταν το πέμπτο παιχνίδι του Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος συμμετείχε τόσο στο διπλό ανδρών, όσο και στο μεικτό.

Ουσιαστικά η αναμέτρηση με τον 24χρονο Αργεντινό είχε πολλά κοινά στοιχεία με τα προηγούμενα παιχνίδια του “Στεφ” στο “Simonne Mathieu”. Εκκίνηση… με την όπισθεν και σταδιακά χάιδεμα του γκαζιού για να έρθει η νίκη… κάνοντας οικονομία στην κατανάλωση βενζίνων. Το τελικό 2-0 σετ (7-5, 6-1) που συνόδευσε την πεντακάθαρη νίκη του Τσιτσιπά επί του Μπάεζ σφράγισε ουσιαστικά την άπταιστη – έως τώρα – διαδρομή του στο Παρίσι… αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και οι μεγάλες προκλήσεις. 

Δύο κερδισμένοι πόντοι στα δύο πρώτα γκέιμ και μετά… πάτησε γκάζι ο Τσιτσιπάς

Ενδεικτικό της… χαλαρής διάθεσης με την οποία εμφανίστηκε στο κορτ ο Τσιτσιπάς, ήταν το σκορ στα δύο πρώτα γκέιμ του αγώνα. Ο Μπάεζ προηγήθηκε γρήγορα-γρήγορα 2-0, με τον Στέφανο να κερδίζει μόλις και μετά βίας δύο πόντους, πραγματοποιώντας μάλιστα 5 αβίαστα λάθη!

Αξιοποιώντας την εκκίνησή του, ο Αργεντινός προηγήθηκε 5-3 στο πρώτο σετ, έδειξε να αγκαλιάζει το προβάδισμα, αλλά λογάριαζε… χωρίς τον Έλληνα ξενοδόχο του ματς. Ανεβάζοντας τους δείκτες αυτοσυγκέντρωσής του ο Τσιτσιπάς… πάτησε γκάζι και κερδίζοντας τέσσερα διαδοχικά γκέιμ με εντυπωσιακά χτυπήματα έφτασε με 7-5 στο “άνοιγμα του σκορ”. Κι όλα αυτά σε… χαλαρούς ρυθμούς, δείγμα των τεράστιων δυνατοτήτων και του αστείρευτου ταλέντου του.