Απόκοσμες εικόνες σε παραλία: Ανατριχιαστικό θέαμα με χιλιάδες μεγάλα έντομα να “ορμάνε” επάνω σε λουόμενους

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πανικός προκλήθηκε σε παραλία στο Ρόουντ Άιλαντ. 

Σμήνη υπερμεγέθων εντόμων κατέκλυσαν μια παραλία στο Ρόουντ Άιλαντ, δημιουργώντας ένα ανατριχιαστικό θέαμα που έχει προκαλέσει παγκόσμια αίσθηση.

Οι μεγάλες λιβελλούλες έκαναν την παραλία του Ρόουντ Άιλαντ να μοιάζει με σκηνικό από την Βίβλο.

Μια πραγματική Αποκάλυψη

Το ατελείωτο σύννεφο από λιβελλούλες εμφανίστηκε στην παραλία Misquamicut στο Westerly το Σάββατο, όταν μια ορμή εντόμων ξεκίνησε να βουίζει γύρω από την παραλία, καταλαμβάνοντας περιοχές κάτω από ομπρέλες και καρέκλες, γύρω από τα πρόσωπα των λουόμενων και ακόμα και ανάμεσα στα πόδια τους.

«Απολάμβανα μια ωραία μέρα στο Misquamicut State Beach μέχρι να υπομείνουμε μια πραγματική αποκάλυψη», είπε η μάρτυρας Στεφανί Μαρτίν στο WCVB.

Viral το βίντεο που καταγράφει τη σοκαριστική στιγμή

Η τρομακτική στιγμή αποτυπώθηκε σε ένα βίντεο που ήδη γίνεται viral στα social media.

Ορισμένοι λουόμενοι αναζητούσαν καταφύγιο ή απομακρύνονταν από την άμμο για να φτάσουν γρήγορα στα αυτοκίνητά τους. Οι πιο ψύχραιμοι παρατηρούσαν και γελούσαν με την απίστευτη σκηνή. Ορισμένα παιδιά φώναζαν τρομαγμένα, ενώ άλλα προσπαθούσαν να πιάσουν τα έντομα με φτυάρια και κουβαδάκια.

Η αιτία της ξαφνικής ”επίθεσης”

Ο Richard Sontag, ένας άλλος μάρτυρας, περιέγραψε το περιστατικό ως «εισβολή».

Τα σμήνη εντόμων συνήθως σχηματίζονται όταν τα έντομα αναπαράγονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ή όταν μικρότερα έντομα, από τα οποία τρέφονται, εκτοξεύονται στον αέρα λόγω καιρικών συνθηκών ή ανθρώπινης δραστηριότητας, όπως αναφέρει το WBUR.

Οι αριθμοί των λιβελλουλών σε τέτοια σμήνη μπορεί να φτάνουν σε δισεκατομμύρια, με τα πλήθη να είναι τόσο μεγάλα ώστε να ανιχνεύονται ακόμη και από συστήματα ραντάρ. Οι λιβελλούλες τρέφονται κυρίως με κουνούπια και διάφορες μύγες, αλλά είναι επίσης γνωστό ότι κυνηγούν μικρότερα ζώα, όπως τα κολιμπρί. Παρά την εντυπωσιακή τους παρουσία, δεν αποτελούν κίνδυνο για τον άνθρωπο.