Βγήκαν τα Μερομήνια για τον χειμώνα: Φουλ χιόνι στην Αθήνα πριν βγει το 2024!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το 2024 μέχρι στιγμής είναι η πιο ζεστή χρονιά της ιστορίας, με θερμοκρασίες ρεκόρ κάθε μήνα από την αρχή του έτους, όμως τα Μερομήνια έχουν άλλη άποψη για τον τελευταίο μήνα του χρόνου!

Ο χειμώνας θα είναι δυσάρεστος και απαιτητικός. Σύμφωνα με αυτές τις προβλέψεις, αναμένεται να έχουμε πολλές βροχές, έντονο κρύο και χιονοπτώσεις αυτή τη σεζόν, από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο. Με την ευκαιρία, ανατρέπει τα πάντα με τον καιρό ο Τάσος Αρνιακός.

Αυτά θα είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καιρού σύμφωνα με τα Μερομήνια. Αναμένεται να υπάρξει βελτίωση στις καιρικές συνθήκες από το τέλος του Μαρτίου έως τις αρχές του Απριλίου.

Μερομήνια: Ο καιρός του χειμωνιάτικου 5μήνου

Ο καιρός για τον Νοέμβριο 2024

Ο Νοέμβριος μπαίνει με απότομη αλλαγή και πολλές βροχές, κυρίως στη νησιωτική Ελλάδα. Σύμφωνα με τα Mερομήνια, από πλευράς θερμοκρασιών ο μήνας θα είναι ήπιος, ενώ προς τα τέλη θα υπάρξει η πρώτη πτώση καθώς έρχεται ο χειμώνας.


Ο καιρός για τον Δεκέμβριο 2024

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα καταγραφεί στις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου. Μετά τις 10 του μήνα θα είναι έντονα τα φαινόμενα, με αρκετό χιόνι, πολύ κρύο και δυνατές βροχές. Σύμφωνα με τα Μερομήνια, θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας με πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Το πολικό ψύχος θα χαρακτηρίζει τον Ιανουάριο, τουλάχιστον μέχρι τα Θεοφάνια. Οι δυσκολίες θα είναι καθημερινές, ενώ δεν αποκλείονται και πλημμυρικά φαινόμενα. Οι θερμοκρασίες θα αυξομειώνονται, ενώ στο τρίτο δεκαήμερο θα επανέλθει το ψύχος.

Ο καιρός για τον Φεβρουάριο 2025

Άστατος θα είναι ο καιρός τον Φεβρουάριο, με πολλές καταιγίδες αλλά και συνέχεια στις χιονοπτώσεις. Τα πλημμυρικά φαινόμενα δεν αποκλείεται να συνεχιστούν, ενώ ανάλογες δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν και άλλες μεσογειακές χώρες.

Ο καιρός για τον Μάρτιο 2025

Ο πρώτος μήνας που θα έχει πιο ήπιο καιρό αναμένεται να είναι ο Μάρτιος. Μετά τα μέσα του μήνα, ωστόσο, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να είναι ξανά έντονα κατά τόπους, ενώ στο τέλος του θα υπάρχει ισχυρή κακοκαιρία σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Ο καιρός για τον Απρίλιο 2024 Με δύσκολο καιρό θα αρχίσει ο Απρίλιος, ωστόσο στην πορεία θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι βροχές και ο αέρας θα εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τα μέσα του μήνα, όταν και σταδιακά θα αρχίσει περαιτέρω βελτίωση.