Δείτε ποια ταινία βρίσκεται στην κορυφή των εισπράξεων όλων των εποχών στις animation ταινίες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με εισπράξεις 1,46 δισ. δολάρια «Τα μυαλά που κουβαλάς 2» είναι η πιο επιτυχημένη εμπορικά animation ταινία όλων των εποχών

Με παγκόσμιες εισπράξεις που έφτασαν τα 1,46 δις. δολάρια το «Τα μυαλά που κουβαλάς 2» είναι πλέον το animation με τις μεγαλύτερες εισπράξεις όλων των εποχών. Η επίδοση ξεπέρασε εκείνη του «Ψυχρά κι ανάποδα 2» (2019) που ολοκλήρωσε την εξίσου μεγαλειώδη πορεία του στη μεγάλη οθόνη με εισπράξεις 1,45 δις. δολάρια και πλέον έπεσε στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας. Πιο κάτω ακολουθεί το «Super Mario Bros» με εισπράξεις 1,33 δις. δολάρια, το «Ψυχρά κι ανάποδα» με εισπράξεις 1,27 δις. δολάρια, οι «Απίθανοι» με 1,24 δις. δολάρια, το «Μinions» με 1,15 δις. δολάρια, το «Toy story 4» με 1,07 δις. δολάρια, το «Εγώ, ο απαισιότατος 3» με 1,03 δις. δολάρια και το «Ψάχνοντας τη Ντόρι» με 1 δις. δολάρια.

Στη χώρα μας το «Τα μυαλά που κουβαλάς 2» έχει κόψει σε 6 εβδομάδες περισσότερα από 561.000 και συνεχίζει, ενώ στις ΗΠΑ οι εισπράξεις του έφτασαν στα 601 εκατ. δολάρια. Στον υπόλοιπο κόσμο οι εισπράξεις έφτασαν τα 861,8 εκατ. δολάρια.

Ξεπέρασε τη «Barbie»

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι το αγαπημένο animation έχει ξεπεράσει τις εισπράξεις της «Barbie», της μεγάλης επιτυχίας του περσινού καλοκαιριού, που είχαν φτάσει το 1,44 δις. δολάρια. Με αυτό τον τρόπο το «Τα μυαλά που κουβαλάς 2» βρίσκονται πλέον στη 13η θέση της λίστας με τις πιο εμπορικές ταινίες όλων των εποχών. Ακόμα, σε λίγες ημέρες η ταινία αναμένεται να ξεπεράσει σε εισπράξεις στις ΗΠΑ το «Απίθανοι 2» που με 608 εκατ. δολάρια είναι το πιο εμπορικό animation στη χώρα. Νωρίτερα, «Τα μυαλά που κουβαλάς 2» έγινε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία της Pixar σε όλο τον κόσμο ρίχνοντας από την κορυφή το «Απίθανοι 2» που είχαν φτάσει το 1,24 δις. δολάρια.

Και η ταινία δεν έχει κάνει πρεμιέρα ακόμα στην Ιαπωνία όπου αναμένεται να ξεπεράσει σε εισπράξεις τα 55 εκατ. δολάρια που έχει σημειώσει έως τώρα στη Νότια Κορέα. Ιστορικά ρεκόρ σημειώνει το «Τα μυαλά που κουβαλάς 2» τόσο στην Ευρώπη όσο και στη Λατινική Αμερική.

Η έκπληξη του καλοκαιριού

Το πρώτο «Τα μυαλά που κουβαλάς» του 2015 «σταμάτησε» στα 858,8 εκατ. δολάρια. Η δεύτερη ταινία που προβάλλεται τώρα στους κινηματογράφους ξεπέρασε σε εισπράξεις τον πήχη του 1 δις. δολαρίων σε 19 ημέρες, ρεκόρ για ταινία animation. Σημειώστε ότι μόλις 12 είναι τα animation που έχουν ξεπεράσει το 1 δις. δολάρια σε εισπράξεις με τα οκτώ από αυτά να ανήκουν στη Ντίσνεϊ.

Η επιτυχία της ταινίας είναι αναμφισβήτητα η μεγάλη έκπληξη του φετινού καλοκαιριού καθώς τα animation δεν είχαν την ίδια απήχηση τα τελευταία χρόνια που είχαν παλαιότερα. Τα παιδιά και οι γονείς τους έδειχναν να περίμεναν μια καλή ταινία στο σπίτι τους μέσω streaming παρά στις κινηματογραφικές αίθουσες. Από την πλευρά της, η Pixar αντιμετώπιζε τα δικά της προβλήματα τα τελευταία χρόνια και είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφατες ταινίες της έκαναν πρεμιέρα στις ψηφιακές πλατφόρμες και όχι στη σκοτεινή αίθουσα.

Εντωμεταξύ, πολύ καλή πορεία σημειώνει στο box office και το «Εγώ, ο απαισιότατος 4» που στη χώρα μας έρχεται στις 15 Αυγούστου. Η ταινία έχει κάνει εισπράξεις σχεδόν 600 εκατ. δολάρια σε σχεδόν 20 ημέρες, ενώ ξεκίνησε με άνοιγμα 122,6 εκατ. δολαρίων στις ΗΠΑ.