Καταιγίδες προσεχώς: Τι ώρα ανοίγουν οι ουρανοί αύριο και πού

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σοβαρή διαταραχή του καιρού δείχνει το προγνωστικό μοντέλο windy για αύριο, με καταιγίδες σε πολλές περιοχές

Σοβαρή διαταραχή του καιρού προβλέπει το προγνωστικό μοντέλο windy για αύριο σε πολλές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν πολλές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Συγκεκριμένα με τον παρακάτω χάρτη, σφοδρές καταιγίδες στις 12 το μεσημέρι αύριο στα βόρια της χώρας όπως Σέρρες, Κομοτηνή αλλά και νησιά όπως η Θάσος και η Λήμνος.

Παράλληλα, βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν και σε πολλές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Προχωρώντας προς το μεσημέρι θα φαινόμενα φαίνεται πως θα γενικευτούν και θα επηρεάσουν και άλλες περιοχές. Γύρω στις 4 το απόγευμα, έντονα φαινόμενα είναι πιθανό να σημειωθούν σε Ήπειρο, Θεσσαλία, περιοχές της Μακεδονίας αλλά και στην Αττική.

Από το απόγευμα αύριο και την Τετάρτη ειδικότερα, ο καιρός θα είναι αίθριος στις περισσότερες περιοχές της χώρας, χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές.

Τι βλέπουν οι υπόλοιποι μετεωρολόγοι

Την Τρίτη προβλέπεται υποχώρηση της θερμοκρασίας στα επίπεδα των 36-38 βαθμών, καθώς και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως στα βόρεια, ενώ περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας θα έχουμε την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Από αύριο έρχεται διαταραχή από τα βορειοδυτικά. Περιμένουμε καταγίδες κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, αλλά και σε Θεσσαλία, Κεντρική Στερεά και Βόρια Πελοπόννησο.

Δεν περιμένουμε μεγάλες ποσότητες νερού, αλλά αρκετούς κεραυνούς, ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ οι άνεμοι γυρνάνε σε βοριάδες.

Τι ίδιο σκηνικό αναμένεται και την Τετάρτη, ενώ Παρασκευή και Σάββατο θα είναι οι πιο δροσερές μέρες.

Σε ανάλογο κλίμα και ο Σάκης Αρναούτογλου που ανέβασε τον πίνακα με τις θερμοκρασίες. Από την πλευρά του ο Θοδωρής Κολυδάς, Διευθυντής της ΕΜΥ, τόνισε ότι επέρχεται κανονικότητα στις θερμοκρασίες τις επόμενες μέρες.