Βάζετε μαγνητάκια στο ψυγείο σας; Τι αναφέρουν οι ερευνητές για την υγεία μας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πολλές φορές, έχει ακούσει ότι τα μαγνητάκια στα ψυγεία μπορεί να κάνουν κακό στην υγεία μας

Όλοι μας έχουμε τουλάχιστον ένα μαγνητάκι στο ψυγείο μας, είτε από κάποιες διακοπές που είχαμε πάει, είτε ένα απλό σουβενίρ που μας άρεσε αρκετά, ώστε να το βάλουμε να διακοσμεί την κουζίνα μας.

Πολλές φορές, έχει ακουστεί ότι τα μαγνητάκια στα ψυγεία μπορεί να κάνουν κακό στην υγεία μας, ακόμη και να προκαλούν καρκίνο.

Είναι αλήθεια αυτό;

Έρευνα που υποστήριζε κάτι τέτοιο αποδείχτηκε ότι, δεν είχε επιβεβαιωθεί από το ίδιο το Πανεπιστήμιο το οποίο φερόταν να την είχε διεξάγει.

Το όνομα του Πανεπιστημίου απλά χρησιμοποιήθηκε για να φανεί αξιόπιστη η φήμη. Στην πραγματικότητα, ήταν απλά ένα «scam» που αποστέλλονται μέσω e-mail. Οι ειδικοί αλλά και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δεν έχουν επιβεβαιώσει τη φήμη.

Κι όμως οι επιστήμονες λένε το αντίθετο.

Επίσης, η πόρτα του ψυγείου έχει μαγνήτη στα λάστιχά της, για να κλείνει αεροστεγώς. Μαγνήτες υπάρχουν και στο μοτέρ του ψυγείου, για να δημιουργούνται ηλεκτρομαγνητικά πεδία, που είναι σίγουρα πιο δυνατά από οποιοδήποτε μαγνητάκι πάνω στο ψυγείο.

Τονίζουν ότι οι συγκεκριμένοι μαγνήτες δεν παράγουν ακτινοβολία και δεν μεταβάλλουν την χημική σύσταση των τροφίμων, ώστε να γίνονται καρκινογόνες.

Οπότε μπορούμε να μείνουμε ήσυχοι για τα μαγνητάκια στα ψυγεία μας και να συνεχίσουμε τη συλλογή μας!