Ελικόπτερο της Πυροσβεστικής δέχθηκε επίθεση με πέτρες την ώρα κατάσβεσης φωτιάς – Είχε πάει να γεμίσει νερό

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Φωτιά: Πετούσαν πέτρες στο ελικόπτερο της πυροσβεστικής στην Κρήτη

Κάτοικοι πετούσαν πέτρες στα εναέρια μέσα που είχαν σπεύσει στην Κρήτη για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Κωμικοτραγικές καταστάσεις φέρεται να σημειώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας και ενώ ήταν σε εξέλιξη η φωτιά σε Ατσιπάδες και Άνω Άκρια στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα κάτοικοι της περιοχής φέρεται να πετούσαν πέτρες στα εναέρια μέσα που έσπευσαν στην περιοχή για την κατάσβεση της φωτιάς.

Ο λόγος; Για να μην αντλήσουν νερό από τη λίμνη της Γόρτυνας προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά.

Συγκεκριμένα, το ελικόπτερο πήγε στη λιμνοδεξαμενή, στην περιοχή των Δαμανίων, για να γεμίσει με νερό και δέχθηκε επίθεση με πέτρες από αγνώστους που προφανώς δεν ήθελαν να… σπαταλήσει η πυροσβεστική το νερό τους για την κατάσβεση φωτιάς!

Σημειώνεται πως στην περιοχή είχε ηχήσει το 112 καλώντας τους κατοίκους να εκκενώσουν τα χωριά Άνω Άκρια, Κάτω Άκρια, Μοριά, και Ατσιπάδες και να απομακρυνθούν προς Ασήμι.

Το απίστευτο περιστατικό έχει γίνει γνωστό στις αρχές που διεξάγουν έρευνες για να βρεθούν οι πρωταγωνιστές του πρωτοφανούς επεισοδίου.

Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς

Υπενθυμίζεται πως για την Κρήτη με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ολόκληρη η Περιφέρεια τίθεται σε κατάσταση κινητοποίησης «Red Code».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, όλες οι υπηρεσίες και τα τεχνικά μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε πλήρη κινητοποίηση, ενεργοποιώντας και αναπτύσσοντας το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό και τα αντίστοιχα προς τις ανάγκες, υλικά και μέσα.

Υψηλός παραμένει ο κίνδυνος για φωτιά και τις επόμενες ημέρες με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης, Βασίλη Κικίλια, να κάνει αναφορά στις καιρικές συνθήκες που συνθέτουν ένα επικίνδυνο κοκτέιλ για την εκδήλωση και κυρίως τη δραματική εξάπλωση ακόμη και στις πιο μικρές εστίες φωτιάς.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, αύριο Τρίτη (16/7) η Αττική και Ροδόπη, Λέσβος, Χίος, τα Ψαρά, η Κρήτη, καθώς και οι περιοχές σε Κορινθία, Αχαΐα, Λακωνία, Φθιώτιδα και Ξάνθη θα βρίσκονται στην κλίμακα 4 του χάρτη επικινδυνότητας πυρκαγιάς.