Άδωνις Γεωργιάδης: Σε 24 ώρες θα λειτουργήσει ξανά το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Οι ζημιές είναι μικρές. Θα είμαστε έτοιμοι σε 24 ώρες να λειτουργήσει και πάλι το Καραμανδάνειο», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης
Στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών βρέθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τις ζημιές που σημειώθηκαν από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε χθες επικοινωνία με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, αναφορικά με την κατάσταση που επικρατούσε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Πάτρας.

«Προλάβαμε να κάνουμε την εκκένωση χωρίς να υπάρξει κάποιος κίνδυνος. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοικήτρια, το σύστημα λειτούργησε καλά», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.
Μάλιστα, πρόσθεσε: «Οι ζημιές είναι μικρές. Θα είμαστε έτοιμοι σε 24 ώρες να λειτουργήσει και πάλι το Καραμανδάνειο. Πριν κάποιων υλικών ζημιών η κατάσταση είναι καλή. Ήταν μια δύσκολη στιγμή, Ευχαριστώ την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία. Η φωτιά θα μπορούσε να κάψει το νοσοκομείο. Το σύστημα λειτούργησε υποδειγματικά. Οι ανάγκες σήμερα θα καλυφθούν από τα γειτονικά νοσοκομεία. Πρέπει να βγουν οι καπνοί μέσα από το νοσοκομείο. Έχει ελεγχθεί το νερό και είναι όλα καλά».

Πάντως, με απόφαση του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, είχε ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία του «Καραμανδανείου» Νοσοκομείου Παίδων στην Πάτρα.

Η απόφαση πάρθηκε κατά την διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, λόγω των προβλημάτων από την φωτιά στην περιοχή Γηροκομειού.

Άδωνις Γεωργιάδης: Σε 24 ώρες θα λειτουργήσει ξανά το Καραμανδάνειο

«Έχω έρθει να δω τις ζημιές. Όπως ξέρετε η φωτιά επεκτάθηκε και έπληξε και το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο της Δυτικής Ελλάδος» πρόσθεσε ο υπουργός τονίζοντας ότι στο επόμενο 24ωρο το νοσοκομείο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει ξανά.

Στις δηλώσεις του παρουσία του προσωπικού του νοσοκομείου ο κ. Γεωργιάδης έδωσε τα εύσημα στους αρμοδίους για την έγκαιρη αντίδρασή τους την ώρα της φωτιάς:

«Θέλω να συγχαρώ τον διοικητή της 6ης υγειονομικής Περιφέρειας ο οποίος με ενημέρωσε και άμεσα προλάβαμε να κάνουμε τη μεταφορά των ασθενών πολύ πριν τεθεί ότι κίνδυνος στη ζωή κάποιου ασθενή. Θέλω να συγχαρώ τη διοικήτρια και όλο το προσωπικό γιατί το σύστημα λειτούργησε πολύ καλά».

Όπως εξήγησε, αύριο, το νοσοκομείο θα λειτουργήσει κανονικά, αλλά σήμερα παραμένει κλειστό για να καθαριστεί και να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχουν τοξικές αναθυμιάσεις σημειώνοντας ότι οι κάτοικοι της περιοχής εξυπηρετούνται από τα γειτονικά νοσοκομεία.

«Η ποιότητα του αέρα είναι μία σημαντική ανησυχία, αλλά γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλιστεί ότι η ατμόσφαιρα θα είναι καθαρή και ασφαλής για την επιστροφή των ασθενών» σημείωσε.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στις πρόσφατες εργασίες ανακαίνισης του νοσοκομείου κατά τη διάρκεια των οποίων προστέθηκαν και σωλήνες νερού που συνέβαλαν στην έγκαιρη κατάσβεση της πυρκαγιάς. Σημείωσε μάλιστα ότι «θα μπορούσε αυτή η φωτιά να κάψει όλο το νοσοκομείο».