Ησυχαστήριο Αναστάντος Χριστού: Πανήγυρη για το μοναστήρι στη γειτονιά του Πειραιά! (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η απόδοση του Πάσχα στο Ιερό Ησυχαστήριο Αναστάντος Χριστού στην Παλιά Κοκκινιά του Πειραιά.

Το ένα από τα δυο μοναστήρια που εδράζονται στα όρια του Δήμου Πειραιά - μαζί και με αυτό της Ζωοδόχου Πηγής πάλι στην Παλιά Κοκκινιά - κλείνει φέτος 30 χρόνια από τότε που ιδρύθηκε από τον Ηγούμενο της Μονής Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη και Ιεροκήρυκα της Μητρόπολης Πειραιά π. Μεθόδιο Κρητικό, υιό του αείμνηστου πρωτοπρεσβύτερου και επί 50 συναπτά έτη προϊστάμενου του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Καραβά Γεωργίου Κρητικού.

Το Piraeus Press βρέθηκε στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ.

Μάλιστα, σύμφωνα με το εθιμοτυπικό, ο εσπερινός τελέστηκε έξω από το Μοναστήρι, επί της οδού Κωπαΐδος, δημιουργώντας όπως κάθε χρόνο μια μοναδική και κατανυκτική ατμόσφαιρα στην όμορφη γειτονιά του Πειραιά.

Οι εικόνες που θα δείτε δεν συνηθίζονται στα μεγάλα αστικά κέντρα και προκαλούν αίσθηση σε πιστούς και μη!

Ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ κήρυξε το Θείο Λόγο, καλώντας σε εγρήγορση τους πιστούς, κάνοντας εκτενή αναφορά στα σημεία των καιρών και τις δυσκολίες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σε καθημερινή βάση.

Κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού τελέστηκε και αρτοκλασία, ενώ μετά το πέρας της ακολουθίας, προσφέρθηκε το παραδοσιακό κέρασμα του μοναστηριού σε όλους του παρευρισκόμενους.

Μαζί με τον Μητροπολίτη Πειραιά και τον Ηγούμενο της Μονής συμπροσευχήθηκαν πλήθος ιερέων και μοναχών, ενώ έψαλε εκλεκτή χορωδία με επικεφαλής τον πρωτοπρεσβύτερο π. Χρήστο Ρισάνο.

Παρά τη ζέστη, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έδωσαν το παρών στον 30ό εορτασμό της Αποδόσεως του Πάσχα στο Ησυχαστήριο Αναστάντος Χριστού Παλιάς Κοκκινιάς Πειραιά.

Ανάμεσα στους πιστούς διακρίναμε τον Διοικητή του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «ΜΕΤΑΞΑ» κ. Σαράντο Ευσταθόπουλο, ο οποίος και διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με το Μοναστήρι, όπως και με την τοπική εκκλησία του Πειραιά.