Αλλαγές στο μεγάλο λιμάνι!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αλλαγές σε όλα τα επιπέδα παρατηρούνται στον Πειραιά!

Στον Πειραιά που για πολλά χρόνια παρέμενε στάσιμος, εγκλωβισμένος στην εσωστρέφειά του και στις λανθασμένες νοοτροπίες και αντιλήψεις.

Όμως το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στη χώρα και επιτάσσει αλλαγές εδώ και τώρα, δε θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο και το μεγάλο λιμάνι.

Και ίσως αυτές οι αλλαγές, να είναι το μόνο θετικό και ελπιδοφόρο που άφησε η πιο βίαιη κρίση που βίωσε η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες, και η οποία φαίνεται να "μας εγκαταλείπει" με αργά αλλά σταθερά βήματα.

Έτσι και στον Πειραιά, αυτές οι αλλαγές είναι πλέον περισσότερο από ορατές!

Και δε μιλάμε για τις αλλαγές σε επίπεδο έργων ή υποδομών-που και αυτές είναι ορατές σιγά σιγά-αλλά για τις αλλαγές στις επιλογές των Πειραιωτών σε όλα τα επίπεδα... Από τη διασκέδασή τους (επιλέγουν τον Πειραιά και πάλι μετά από πολλά χρόνια) μέχρι και την πολιτική!

Και μένω στο κομμάτι της πολιτικής, μιας και θα μας απασχολήσει έντονα, ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών τον προσεχή Μάιο.

Την πολιτική που θα χαράξει νέα πορεία προοπτικής για τον Πειραιά και τους Πειραιώτες. Ιδίως όμως για τους νέους Πειραιώτες.

Τους νέους Πειραιώτες που πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η συμμετοχή τους και μόνο μπορεί να αλλάξει τα πάντα!

Σε αντίθεση με την αποχή τους από τις εκλογές, που αποτέλεσμα θα έχει τη διαιώνιση των ίδιων νοοτροπιών και αντιλήψεων... 

Και είναι θετικό το γεγονός ότι νέοι άνθρωποι, από όποιον πολιτικό ή ιδεολογικό χώρο κι αν προέρχονται, συμμετέχουν ολοένα και πιο ενεργά στα κοινά της πόλης.

Εγώ θα πω όμως ότι πρέπει ακόμα περισσότεροι να μπουν στη μάχη της συνεισφοράς και προσφοράς στον Πειραιά και τους συνδημότες μας.

Τότε θα είναι σίγουρο ότι κάτι θα ξεκινήσει να αλλάζει σημαντικά προς το καλύτερο για όλους μας!