Νέες επισκέψεις σε ΚΑΠΗ και Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα για τη Δημόσια Υγεία και την Προληπτική Ιατρική στον Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Νέες επισκέψεις σε ΚΑΠΗ, γηροκομεία, ιδρύματα αλλά και σχολεία προγραμματίζονται από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά σε συνεργασία με την Cosmoclinic, στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας και της Προληπτικής Ιατρικής στον Δήμο Πειραιά» που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ε.Ε.

Μεικτό κλιμάκιο ιατρών και νοσηλευτών θα επισκεφθεί το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα στις 11 Οκτωβρίου 2023 στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εξετάσεις από παθολόγο και καρδιολόγο, καθώς και μετρήσεις υπολογισμού Δείκτη Μάζας Σώματος (ΒΜΙ). Στο πλαίσιο της ίδια δράσης, αναμένεται να δοθεί ομιλία σχετικά με τη διατροφή και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας ανδρών και γυναικών.

Από τις 2 Νοεμβρίου θα αρχίσουν από το Γ1 ΚΑΠΗ στο Νέο Φάληρο, οι τακτικές επισκέψεις κλιμακίων για τη διενέργεια προληπτικών γενικών εξετάσεων αλλά και την ενημέρωση ενδιαφερομένων για την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

Ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Νικόλαος Πλατανησιώτης δήλωσε σχετικά: «Βρισκόμαστε σταθερά στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών και όσων έχουν ανάγκη από ιατρικές υπηρεσίες και συμβουλές ώστε να γίνει καλύτερη η καθημερινότητά τους. Οι Δράσεις Προαγωγής Δημόσιας Υγείας και Προληπτικής Ιατρικής βρίσκονται σε εξέλιξη και σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τα πρώτα στοιχεία των στατιστικών αναλύσεων από τα πολύ σημαντικά ευρήματα που έχουμε από την εξέλιξη του έργου».