Πατέρας Αντώνιος: «Είμαι θυμωμένος και αγανακτισμένος – Είναι όλα ψέματα»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο πατέρας Αντώνιος εμφανίστηκε οργισμένος για τις καταγγελίες που έγιναν για την Κιβωτό του Κόσμου. «Έχω δώσει τη ζωή μου εδώ και 25 χρόνια και με κατηγορούν με ανυπόστατες καταγγελιες», είπε μεταξύ άλλων.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ φιλοξενήθηκε ο πατέρας Αντώνιος, μαζί με τη σύζυγό του, Σταματία Γεωργαντή, για να σχολιάσει όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την Κιβωτό του Κόσμου. Ο πατέρας Αντώνιος υποστήριξε πως όλα όσα έχουν καταγγελθεί είναι ανυπόστατα ψεύδη, ενώ ζήτησε σεβασμό στο έργο που έχει προσφέρει τα τελευταία 25 χρόνια μέσω της ΜΚΟ.

Ιδιαίτερα εκνευρισμένη εμφανίστηκε η πρεσβυτέρα, η οποία έκανε λόγο για υποκινούμενες καταγγελίες που εξυπηρετούν συμφέροντα.

«Πραγματικά είμαστε λυπημένοι και στεναχωρημένοι για όλο αυτό το μεγάλο κύμα καταγγελιών. Έχουμε κάνει την έρευνά μας και σας πληροφορώ ότι όλα όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη. Είμαι θυμωμένος και αγανακτισμένος μπορώ να πω. Έχουμε ακούσει ότι παιδιά ήταν σε καταναγκαστική εργασία, για την επαφή των παιδιών με τη γη και τα ζώα, σε προγράμματα παιδαγωγικά που έχουμε δημιουργήσει. Οι δομές μας είναι πρότυπες μέσα σε αγροκτήματα, για να παίρνουν τα παιδιά ειδικότητες και τη μαθητεία τους σε εργαστήρια που υπάρχουν. Ακούσαμε ότι τα παιδιά είναι έγκλειστα και δεν έχουν επαφές με τους γύρω τους, ενώ πηγαίνουν στο σχολείο», είπε αρχικά ο πατέρας Αντώνιος.

«Όχι δεν πηγαίνει το μυαλό μου. Δεν γνωρίζουμε τίποτα. Αυτά που σας λέω είναι από δημοσιεύματα που έχουμε διαβάσει, σε αυτά σας απαντούμε και έχουμε πέσει από τα σύννεφα», πρόσθεσε για το αν πάει το μυαλό του σε πρόσωπα που θα μπορούσαν να εργάζονται στις δομές και να είναι αυτοί που καταγγέλλονται.

«Όχι δεν πάει ο νους μου. Τα παιδιά ξέρετε έχουν κανονικά το πρόγραμμά τους με όλους τους παιδαγωγούς. Υπάρχει αρκετός κόσμος που εξυπηρετεί τα παιδιά μας από παιδαγωγούς, εθελοντές, κοινωνικούς λειτουργούς. Δεν γνωρίζω κάτω πάνω σε αυτό το θέμα. Αυτό που γνωρίζω πάρα πολύ καλά, είναι ότι ξαφνικά για ένα έργο που επιτελούμε 25 χρόνια, ο καθένας μιλάει λες και είναι γεγονός όλα αυτά, χωρίς αποδείξεις. Χωρίς να έχει γίνει έλεγχος. Επίσης, θα ήθελα και λίγο σεβασμό. Με την έννοια ότι στις δομές μας υπάρχουν πολλά παιδιά αυτή τη στιγμή. Η Κιβωτός του Κόσμου είναι σπίτι τους. Ένα σπίτι πρότυπο. Για παιδιά που έχουν θεραπευτική φροντίδα. Δεν μιλάμε μόνο για φαγητό, ύπνο, σχολείο. Μιλάμε για τη θεραπεία του τραύματος. Για αυτό που τόσα χρόνια μιλάω. Επειδή μας έρχονται παιδιά που είναι δύσκολα, που έχουν τραυματικές εμπειρίες», επισήμανε.

«Επί 25 χρόνια, ξέρετε, έχουμε τεράστια εμπειρία και γνωρίζουμε. Ξέρω πολύ καλά αυτό που σας λέω. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μιλούν χωρίς να έχουν την εμπειρία που εμείς έχουμε. Έχουμε δώσει την ψυχή μας. Ζούμε μέσα στο έργο. Θέλω να έχω πάντοτε την ενημέρωση, τη δική μου επαφή και γνώμη», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση γιατί τα παιδιά που έκαναν τις καταγγελίες πήγαν στην Αστυνομία και όχι στον ίδιο, απάντησε: «Αυτή είναι και η δική μας απορία. Έχω πάρα πολύ καλή σχέση με όλα τα παιδιά. Εμείς προσπαθούμε σε αυτά τα παιδιά, όταν έρχονται, που δεν έχουν όρια, που προέρχονται από πάρα πολύ δύσκολες οικογένειες, πολλές φορές συγκρουόμαστε για να τα βοηθήσουμε. Να πάνε στο σχολείο, να κάνουν πράγματα της ηλικίας τους. Να ορθώσουν ανάστημα σε πράγματα που δεν αρμόζουν».

Διαβάστε επίσης: