Γυάλιζε το μάτι του Τζόκοβιτς και την… πλήρωσε ο Τσιτσιπάς

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τι κι αν πάτησε τα 35, τι κι αν είναι στην 8η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι αποφασισμένος να πάρει το… αίμα του πίσω από τις χαμένες διακρίσεις, λόγω της απόφασής του να μην εμβολιαστεί για τον covid-10.

Στο Τορίνο στο ATP Finals… γυάλιζε το μάτι του και την… πλήρωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς που υποχρεώθηκε σε ήττα με 2-0 (6-4, 7-6) παρά την καλή απόδοσή του στο δεύτερο σετ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής που είναι στο νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης δεν κατάφερε να αντισταθεί στο ισχυρό κίνητρο του Σέρβου που θέλει πέντε νίκες για να φθάσει στον 6ο τίτλο του στη διοργάνωση, για να φθάσει τον Ρότζερ Φέντερερ στην κορυφή της λίστας με τις περισσότερες κατακτήσεις και να γράψει ένα ακόμα ένδοξο κεφάλαιο στη μεγάλη του ιστορία.

Αυτή ήταν η ένατη διαδοχική νίκη του Τζόκοβιτς επί του Τσιτσιπά.

Με την ήττα αυτή ο Στέφανος χάνει κάθε ελπίδα να πατήσει στο νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης. Εκτός αυτού, θέλει μόνο νίκη κόντρα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ την Τετάρτη (16/11), προκειμένου να διατηρήσει τις ελπίδες πρόκρισης στα ημιτελικά του ATP Finals από το «κόκκινο γκρουπ».

Προβάδισμα πρόκρισης από αυτό έχουν οι Τζόκοβιτς (2-0) και Ρούμπλεφ (2-1), το άλλο ζευγάρι της δεύτερης μέρας.