Νέα «πυρά» Ερντογάν κατά της Ελλάδας: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη Σφαγή της Τριπολιτσάς»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Δολοφονήθηκαν βάναυσα χιλιάδες μουσουλμάνοι Τούρκοι, Αλβανοί αδελφοί μας και Εβραίοι»

Λίγες μόνο ημέρες μετά τη θρασύτατη προπαγάνδα κατά της χώρας μας με φωτογραφίες από νεκρά παιδιά προσφύγων, ο Ταγίπ Ερντογάν επιστρέφει δριμύτερος με ένα ακόμη εκτός ορίων ανθελληνικό παραλήρημα, αυτή τη φορά για την άλωση της Τριπολιτσάς.

«Δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη Σφαγή της Τριπολιτσάς, που έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, στην οποία δολοφονήθηκαν βάναυσα χιλιάδες μουσουλμάνοι Τούρκοι, Αλβανοί αδελφοί μας και Εβραίοι», βροντοφωνάζει σε σημερινή ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος της Τουρκίας, επιμένοντας στην εθνικιστική ρητορική.

Θυμίζουμε πως με την άλωση της Τριπολιτσάς εδραιώθηκε, ουσιαστικά, η δυναμική της Ελληνικής Επανάστασης, δεδομένου ότι έφερε την επικράτηση των Ελλήνων σε όλη την Πελοπόννησο, πλην ορισμένων φρουρίων. Και, με αφορμή τη συμπλήρωση 201 ετών από το ιστορικό αυτό γεγονός, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρήκε την ευκαιρία να εξαπολύσει μια νέα επίθεση κατά της Ελλάδας, με το σάλο από την «εμπρηστική» εμφάνισή του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη να μην έχει ακόμη καταλαγιάσει.

Οι προσβλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου δεν έμειναν, φυσικά, αναπάντητες από την ελληνική κυβέρνηση, με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, να δηλώνει, μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στην Τουρκία από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ «την καλούμε να επανέλθει στο χώρο της λογικής». «Η χώρα που ευθέως απειλεί με πόλεμο, που έχει εκδώσει casus belli, που αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, έρχεται να μιλήσει για σχέσεις καλής γειτονίας», πρόσθεσε ο υπουργός, απαντώντας στους τουρκικούς ισχυρισμούς περί δήθεν ελληνικής επιθετικής συμπεριφοράς.

Τσαβούσογλου: Το ελληνικό λόμπι αντιτάσσεται στο να πάρουμε τα F-16

Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε νωρίτερα πως η Τουρκία δεν είναι δυνατόν να δεχθεί όρους για τα F-16, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη.

«(…)Αλλά λέμε, επίσης, στη διοίκηση και στις τεχνικές και στις πολιτικές διαπραγματεύσεις ότι δεν θα είμαστε σε μια συμφωνία που δένει τα χέρια μας. Λοιπόν, θα πάρουμε τα F-16. “Χρησιμοποιήστε τα έτσι, χρησιμοποιήστε τα αλλιώς”, “δεν μπορείτε να κάνετε αυτό, δεν μπορεί να κάνετε το άλλο”. Δεν είναι αποδεκτό ένα μέλος του ΝΑΤΟ να επιβάλλει τέτοιο περιορισμό σε άλλο μέλος του ΝΑΤΟ. Γνωρίζουμε ότι κάποια λόμπι εδώ, ειδικά μετά την άφιξη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον, κάποια λόμπι όπως το ελληνικό λόμπι και το αρμενικό λόμπι αντιτάχθηκαν σε αυτό. Γνωρίζουμε ότι προσπαθούν να το μπλοκάρουν. Αλλά, αυτή τη στιγμή, είναι ένα αληθινό γεγονός ότι υπάρχουν λόμπι που υποστηρίζουν και την Τουρκία», δήλωσε συγκεκριμένα ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται ότι, μεταξύ των όρων που έχουν τεθεί από τις ΗΠΑ στην Τουρκία για την πώληση ή την αναβάθμιση F-16, είναι να μην γίνονται υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά εδάφη. Βασικό «αγκάθι», άλλωστε, παραμένουν και οι ρωσικοί πύραυλοι S-400.