Εντοπίστηκε ζωντανός ο τέταρτος του ελικοπτέρου που έπεσε στη Σάμο – Νεκρός ο Έλληνας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δύο οι νεκροί της τραγωδίας - Σώθηκαν ο πιλότος και ένας μηχανικός

Ζωντανός εντοπίστηκε το τέταρτο μέλος του πληρώματος του πυροσβεστικού ελικοπτέρου Mi8 που έπεσε στη θάλασσα, ενώ επιχειρούσε στην κατάσβεση πυρκαγιάς στη Σάμο.

Ο έως τώρα αγνοούμενος, κατάφερε να κολυμπήσει και να βγει μόνος του στην ακτή της περιοχής Πλάκα και στη συνέχεια εντοπίστηκε από περίπολο του Στρατού. Ο άνδρας μεταφέρθηκε από τους στρατιώτες στο 79 ΤΥΕΘ κι από εκεί διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Σάμου, σύμφωνα με το Samos 24. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι πρόκειται για έναν εκ των δύο Μολδαβών που επέβαιναν στο ελικόπτερο.

Νεκροί είναι ο Έλληνας μεταφραστής και ο ένας εκ των δύο Μολδαβών που επέβαιναν στο ελικόπτερο.   

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος: 

  • 1ος που διασώθηκε είναι ο Μολδαβός μηχανικός,
  • 2ος που εντοπίστηκε και είναι νεκρός είναι ο Έλληνας
  • 3ος που εντοπίστηκε και είναι νεκρός είναι ο Ρουμάνος συγκυβερνήτης και
  • ο 4ος που βγήκε ζωντανός στη στεριά είναι ο Μολδαβός πιλότος

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκε νεκρός το τρίτο μέλος του πληρώματος. Άνδρες του Λιμενικού τον περισυνέλλεξαν από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του samos24.gr νεκρό είναι και το μέλος του πληρώματος, που είχε εντοπιστεί νωρίτερα και οι διασώστες επιχείρησαν να τον επαναφέρουν στη ζωή, με ΚΑΡΠΑ.

Μισθωμένο από την Ουκρανία το αεροσκάφος που επιχειρούσε στην πυρκαγιά

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από Σάμο 16:39 και συνετρίβη στις 17:55, περίπου 300 μέτρα δυτικά της παραλίας Πλάκα, στην περιοχή Άγιος Μηνάς. Το πλήρωμα Ουκρανικού μισθωμένου ελικοπτέρου αποτελούσαν ένας Ρουμανος, δύο Μολδαβοι και ένας Έλληνας μεταφραστής.

Μέχρι στιγμής, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνετρίβη το πυροσβεστικό ελικόπτερο δεν έχουν διευκρινιστεί, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι κατέπεσε τη στιγμή που είχε φτάσει σε χαμηλό ύψος, προκειμένου να αντλήσει νερό για να κατευθυνθεί προς το πύρινο μέτωπο.

Το Samos24 έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία που δείχνει τη στιγμή της συντριβής, ωστόσο μέχρι στιγμής, η αυθεντικότητά της δεν έχει επιβεβαιωθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ή την Πυροσβεστική.

Πηγή: newsbreak.gr