Γιάννης Χατζηθεοδοσίου: Ο ασφαλιστής που «βαφτίστηκε» Επίτιμος Διδάκτωρ από το Πανεπιστήμιο Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μικρή «βιομηχανία» παραγωγής αιώνιων υποψηφίων και επίτιμων διδακτόρων έχει στηθεί στο Πανεπιστήμιο Πειραιά!

Πριν λίγες μέρες ο Πειραιάς έγινε θεατής μιας ακόμη «παράστασης» στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης, με πρωταγωνιστές το Πανεπιστήμιο Πειραιά και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Πιο συγκεκριμένα, οι Αρχές του Πανεπιστημίου Πειραιά αξιολόγησαν και έκριναν ότι ο κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου πληρούσε όλα τα κριτήρια για την ανακήρυξή του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιά!

Προς ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού και δεδομένου ότι ο κ. Χατζηθεοδοσίου καμία σχέση δεν έχει με τον Πειραιά, το μόνο που τον συνδέει με το μεγάλο λιμάνι είναι το γεγονός ότι δηλώνεται ως πτυχιούχος Οικονομικών του ΠΑΠΕΙ σύμφωνα με βιογραφικό που εντοπίσαμε στο διαδίκτυο.

Εκτός του ότι είναι Πρόεδρος στο Εμπορικό Επιμελητήριο Αθηνών για δεύτερη θητεία, ο κ. Χατζηθεοδοσίου διετέλεσε ένα φεγγάρι (περίπου 6 μήνες) Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) μετά το θάνατο του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μίχαλου.

Στο εξής ο κ. Χατζηθεοδοσίου θα μπορεί να υπογράφει ως Dr. ή PhD με τη βούλα του Πανεπιστημίου Πειραιά, πέραν των άλλων κοινωνικών, επιστημονικών ή επιχειρηματικών του ιδιοτήτων.

Ποιος μπορεί να χριστεί Επίτιμος Διδάκτωρ;

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, επίτιμος διδάκτορας μπορεί να χριστεί κάποιος λόγω της σημαντικής του προσφοράς στην επιστήμη, τις τέχνες, τα γράμματα, το έθνος ή το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα το οποίο προβαίνει στην απόδοση αυτής της ύψιστης τιμής!

Εξ όσων γνωρίζουμε ο κ. Χατζηθεοδοσίου δε φημίζεται για τη σχέση του με τις τέχνες και τα γράμματα, ενώ όπως προαναφέρθηκε φέρεται να είναι κάτοχος πτυχίου ΑΕΙ, όπως συμβαίνει με εκατομμύρια συμπολίτες μας.

Σχετικά με την προσφορά προς το έθνος, δεν έχει ακουστεί μια δωρεά από ιδίους πόρους ή κάτι άλλο αντίστοιχου βεληνεκούς.

Οπότε απομένει η προσφορά προς το Πανεπιστήμιο Πειραιά ως αιτιολογία ανακήρυξής του ως επίτιμου διδάκτορα!

Για αυτό καλό θα ήταν να διευκρινιστεί από τις Πρυτανικές Αρχές του ΠΑΠΕΙ ποια είναι η σημαντική προσφορά του κ. Χατζηθεοδοσίου προς το Ίδρυμα, ώστε να πληροφορηθεί και το αναγνωστικό κοινό!!!

Σε κάθε περίπτωση, το «βάπτισμα» του κ. Χατζηθεοδοσίου ως Επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιά αποτελεί μια ξεχωριστή στιγμή για εκείνον (δεν ξέρουμε αν ισχύει το ίδιο για το ΠΑΠΕΙ) και για αυτό του ευχόμαστε πολλά συγχαρητήρια...

Με το καλό να τον καμαρώσουμε και "Επίτιμο" Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος!