Κορωνοϊός – Πειραιάς: Αυστηροί έλεγχοι της Αστυνομίας σε κλειστούς χώρους

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Σαφής η εντολή του Αστυνομικού Διευθυντή Πειραιά Ταξίαρχου κ. Πρωτεσίλαου Κωστάζου θα αυστηρή τήρηση της νομιμότητας σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης 

- Απροειδοποίητοι έλεγχοι για συμμόρφωση βάσει των νέων μέτρων κατά του κορωνοϊού στον Πειραιά 

- Έλεγχος στα μαγαζιά της Μαρίνας Ζέας το βράδυ της Κυριακής

Είναι γεγονός ότι στον Πειραιά παρατηρείται μεγάλη συμμόρφωση στα νέα μέτρα, ειδικά στους χώρους εστίασης και διασκέδασης, που αποτελούν και τον βασικό «πονοκέφαλο» των ειδικών, καθώς σύμφωνα με τις μελέτες αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης στους κλειστούς τους χώρους.

Είναι γεγονός επίσης ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων στον Πειραιά τηρούν τα μέτρα και ελέγχουν σχολαστικά τους πελάτες τους κατά την είσοδο σε κλειστούς χώρους.

Καθοριστικής σημασίας όμως είναι η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς με τους συνεχείς ελέγχους της σε όλο τον Πειραιά, έχουν μεταφέρει το μήνυμα ότι δε χωρά καμία χαλαρότητα στην τήρηση των μέτρων.

Βήμα προς βήμα ο έλεγχος της ΕΛΑΣ σε κατάστημα διασκέδασης στη Μαρίνα της Ζέας

Μάλιστα, το Piraeus Press σε αποκλειστικό ρεπορτάζ από έλεγχο της ΕΛΑΣ σε μαγαζί της Μαρίνας Ζέας, εξηγεί βήμα προς βήμα τη διαδικασία του ελέγχου.

Κυριακή λίγο μετά της 22:30, ένστολοι αστυνομικοί εισέρχονται στο μαγαζί, φορώντας τη μάσκα του και προχωρούν σε έλεγχο τόσο στο προσωπικό όσο και τους πελάτες που βρίσκονται στον εσωτερικό χώρο.

Φορώντας τη μάσκα του, ο ένας αστυνομικός ζητά ευγενικά από τους πελάτες να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανοσίας, καθώς και αστυνομική ταυτότητα για εξακρίβωση - ταυτοποίηση των στοιχείων.

Όλα κυλούν ομαλά, ο αστυνομικός ευχαριστεί τους πολίτες για τη συνεργασία και ο έλεγχος συνεχίζεται στο διπλανό μαγαζί.

Πέραν της νομοθέτησης, σημαντικότατο στοιχείο που διασφαλίζει την επιτυχία κάθε νομοθετήματος, είναι η αίσθηση του ελέγχου,  και αυτό φαίνεται να έχει επιτευχθεί στον Πειραιά, υπό τις οδηγίες του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Πρωτεσίλαου Κωστάζου.