Σπάνια φωτογραφία: H Tζένη Καρέζη με ξανθά μαλλιά με αφέλειες, πριν από 58 χρόνια

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η μελαχρινή καλλονή του ελληνικού κινηματογράφου, Τζένη Καρέζη πρωτοξεκίνησε την καριέρα της ούσα ξανθιά και υπάρχουν και αποδείξεις.

Τζένη Καρέζη και Αλίκη Βουγιουκλάκη

Αρκετά πράγματα έχουν γραφτεί και ειπωθεί μέσα στα χρόνια για την παλιά, στενή φιλία που συνέδεε τις δύο πιο αναγνωρίσιμες και λαμπερές σταρ του ελληνικού κινηματογράφου. Η Τζένη Καρέζη γνώρισε την Αλίκη Βουγιουκλάκη στους διαδρόμους της σχολής του Εθνικού Θεάτρου και μεταξύ τους δημιουργήθηκε από την αρχή μία ιδιαίτερη σχέση – παρά τις φήμες και τα δημοσιεύματα περί ανταγωνισμού ανάμεσα τους – με τις δύο νεαρές φοιτήτριες να ονειρεύονται μαζί τα μελλοντικά τους βήματα στο σινεμά και το σανίδι.

Σε συνεντεύξεις της η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε μιλήσει αρκετές φορές για την αγάπη της για την Καρέζη, αποκαλύπτοντας ότι τους άρεσε να ντύνονται με τα ίδια ακριβώς ρούχα και να πηγαίνουν σινεμά, αλλά και ότι η ίδια υπήρξε καστανή, ενώ η «Τζένη Τζένη» του ελληνικού κινηματογράφου στα πρώτα της βήματα στο Εθνικό ήταν ξανθιά.

Η ξανθιά Τζένη

Στην πορεία και οι δύο επέλεξαν να αλλάξουν το χρώμα των μαλλιών τους καθώς ένιωθαν πως έτσι η εικόνα τους θα γράφει ακόμα καλύτερα στον φακό. Έτσι, το ευρύ κοινό δεν είδε ποτέ τη Τζένη Καρέζη με τα μακριά ξανθά μαλλιά της, αλλά ένα σπάνιο κλικ από την εποχή που η μεγάλη ηθοποιός πρωταγωνιστούσε στην παράσταση «Ένα Κουτό Κορίτσι» στο θέατρο Μετροπόλιταν έρχεται για να μας γνωρίσει μία αλλιώτικη Τζένη Καρέζη.

Η ίδια, με το γνωστό ναζιάρικο ύφος που την καθιέρωσε στις παλιές ταινίες του ελληνικού σινεμά, ποζάρει στις αρχές της δεκαετίας του ’60 στην αγκαλιά του Διονύση Παπαγιαννόπουλου τον οποίο υπεραγαπούσε.

Στη λεζάντα της ρετρό, σπάνιας φωτογραφίας διαβάζουμε:

“Μια αλλιώτικη ξανθιά Τζένη Καρέζη στο θεατρικό έργο «Ένα Κουτό Κορίτσι» το 1963 μαζί με τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο. «Πραγματικά κάθε φορά που βρισκόμουν μαζί του, ειδικά στη σκηνή, ήμουν ευτυχισμένη. Έχει πολλά να διδαχθεί κανείς από τον Νιόνιο– το Νιονιό μου όπως τον έλεγα. Όλα αυτά τα χρόνια τον θαύμαζα και τον αγαπούσα. Και έπειτα ήρθε η συνεργασία μας στο «Μεγάλο μας Τσίρκο» όπου πραγματικά τον ερωτεύθηκα με πάθος» είχε πει η Τζένη Καρέζη στη δεκαετία του 70 για τον ηθοποιό που υπήρξε ένας από τους πιο αγαπημένους κινηματογραφικούς «μπαμπάδες» της”.

Δείτε τη σχετική φωτογραφία

Πηγή: enimerotiko