Βιάστηκε και της πέταξαν οξύ: Δείτε πώς είναι σήμερα μετά από 40 χειρουργεία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την ώρα που στη χώρα μας ξεκίνησε η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου, αξιοσημείωτη είναι η περίπτωση της παρουσιάστριας και μοντέλου Κέιτι Πάιπερ (Katie Piper) από τη Βρετανία η οποία είχε πέσει θύμα επίθεσης με οξύ.
Η Κέιτι ξεκίνησε καριέρα στο μόντελινγκ και στη συνέχεια μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου μεταπήδησε στην παρουσίαση εκπομπών της διαδικτυακής τηλεόρασης.
Ωστόσο, το 2008 η ζωή της άλλαξε για πάντα. Τον Φεβρουάριο εκείνης της χρονιάς, η 24χρονη τότε Κέιτι γνώρισε στο Facebook τον Ντάνιελ Λιντς (Daniel Lynch) και αμέσως συναντήθηκαν και από κοντά.

Η επίθεση που άλλαξε τα πάντα

Μετά από μία έξοδο για φαγητό και ενώ το ζευγάρι πήγε σε ένα ξενοδοχείο στη βρετανική πρωτεύουσα, εκείνος τη βίασε, την έδειρε και την απείλησε ότι θα την κρεμάσει. Η νεαρή κοπέλα πήγε στο νοσοκομείο, καθώς τα τραύματά της ήταν σοβαρά, αλλά από φόβο δεν αποκάλυψε στους γιατρούς ούτε τον βιασμό ούτε την κακοποίηση.
Δύο μέρες αργότερα και ύστερα από φορτικές προσπάθειες του θύτη να ξαναδεί την Πάιπερ, εκείνη συναίνεσε να πάει σε internet καφέ, για να διαβάσει ένα email που της είχε στείλει ο Ντάνιελ και υποτίθεται της ζητούσε συγγνώμη.
Ήταν, όμως, παγίδα: έξω από το διαμέρισμά της, την περίμενε ο συνεργός του Ντάνιελ, ο Στέφαν Συλβέστερ (Stefan Sylvestre), ο οποίος την πλησίασε με κουκούλα. Εκείνη πίστεψε ότι ήταν άστεγος και όπως έσκυψε να βγάλει λεφτά από την τσάντα της, ο Στέφαν τής πέταξε το οξύ.
Η Κέιτι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, καθώς το οξύ είχε προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο και τον λαιμό της, ενώ έχασε την όρασή της από το αριστερό της μάτι.
Οι γιατροί προχώρησαν σε μια πρωτοποριακή για την εποχή εγχείρηση, αφαιρώντας εντελώς το δέρμα από το πρόσωπό της και αντικαθιστώντας το με μόσχευμα δέρματος. Έπειτα από αυτή την επέμβαση, η Κέιτι έμεινε για 12 μέρες σε τεχνητό κώμα.
Στη συνέχεια, ξεκίνησε ο «Γολγοθάς» της νεαρής γυναίκας. Όπως ακριβώς και η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η Κέιτι Πάιπερ υπεβλήθη σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις και για κάποιο διάστημα φορούσε και εκείνη ειδική μάσκα 23 ώρες την ημέρα. Πήγε επίσης και αυτή στην ειδική κλινική στη Νότια Γαλλία.
Όσον αφορά στους δύο άνδρες πίσω από την επίθεση, τόσο ο δράστης όσο και ο ηθικός αυτουργός συνελήφθησαν. Ο πρώην φίλος της Κέιτι έχει καταδικαστεί σε δις ισόβια. Ο άνθρωπος που πέταξε το οξύ καταδικάστηκε και αυτός σε ισόβια, αλλά αφέθηκε ελεύθερος το 2018.

Πώς η Κέιτι Πάιπερ πήρε τη ζωή της πίσω

Το 2009, η Κέιτι Πάιπερ δημιούργησε το ομώνυμο φιλανθρωπικό ίδρυμα, με σκοπό να ενημερώσει τον κόσμο και να βοηθήσει τα άτομα που έχουν εγκαύματα και άλλες δυσμορφίες.
Στο συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ, «Katie: My Beautiful Face», καταγράφεται η δύσκολη καθημερινότητα της κοπέλας, η μετακόμισή της με τη μητέρα της για να τη βοηθήσει και στη συνέχεια η επιστροφή της στο Λονδίνο.
Στο μεταξύ, γνώρισε τον άνδρα της ζωής της, τον Ρίτσαρντ Σάτον. Παντρεύτηκαν το 2015, ενώ πριν λίγους μήνες είχαν αποκτήσει το πρώτο τους παιδί. Το 2017, απέκτησαν άλλη μια κόρη.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη K A T I E P I P E R (@katiepiper_)

Πέρα από τη φιλανθρωπική και την ακτιβιστική της δράση, η 37χρονη σήμερα Κέιτι έχει εξελιχθεί σε τηλεοπτική περσόνα της Βρετανίας, καθώς έχει εμφανιστεί σε σόου και τηλεοπτικά προγράμματα, ενώ είχε παρουσιάσει και τις δικές της εκπομπές.
Μετά από τις δεκάδες χειρουργικές επεμβάσεις, η δουλειά στο πρόσωπό της είναι εντυπωσιακή, καθώς μόνο με μια προσεκτική ματιά φαίνονται τα σημάδια της επίθεσης 13 χρόνια μετά. Έχοντας ως κύριο μέλημα την οικογένειά της και το φιλανθρωπικό της ίδρυμα, η Κέιτι Πάιπερ αποτελεί έμπνευση για πολλούς και απόδειξη ότι η ζωή συνεχίζεται ακόμα και μετά από ένα τόσο φρικτό γεγονός.

Πηγή: sputniknews