5 πράγματα που θα συμβούν στο σώμα σου όταν σταματήσεις να κάνεις σεξ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Aυτοί είναι οι 5 πιο σημαντικοί λόγοι που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε την απόφασή σας να κόψετε το σεξ…

1. Το άγχος χτυπάει κόκκινο!

Κατά τη διάρκεια του σεξ ο οργανισμός απελευθερώνει τις ενδορφίνες, οι οποίες μαζί με τη ντοπαμίνη θεωρούνται οι «ορμόνες της ευτυχίας». Οι ενδορφίνες στο σώμα είναι ο κατάλληλος τρόπος για να διώξετε μακριά το άγχος και τις έγνοιες, ενώ η διάθεση απογειώνεται αυτόματα.

2. Μειώνεται η φυσική κατάσταση

Το σεξ είναι μία μορφή άσκησης. Μπορεί να μην καταλαβαίνετε πόσες θερμίδες καίτε όταν κάνετε σεξ, όμως όταν σταματήσετε θα το καταλάβετε! Συνεπώς καλό θα ήταν να ξεκινήσετε να αθλείστε!

3. Το ανοσοποιητικό σύστημα πέφτει

Όσοι σταματούν να κάνουν σεξ είναι πιο ευάλωτοι σε κρυώματα ή τη γρίπη. Το συχνό σεξ, από την άλλη, χτίζει αντισώματα που κρατούν το ανοσοποιητικό σύστημα ενεργό πάντα! Ο λόγος; Κάθε φορά που ερχόμαστε σε οργασμό, η ορμόνη δεϋδροεπιανδροστερόνη που απελευθερώνεται στον οργανισμό, δίνει μία γερή ώθηση στο ανοσοποιητικό, βοηθώντας το σώμα να καταπολεμήσει τα βακτήρια, τους ιούς και τα μικρόβια. Για την ιστορία, η δεϋδροεπιανδροστερόνη λειτουργεί και ως αντικαταθλιπτικό, βοηθάει στην γρήγορη ανάπλαση του κατεστραμμένου ιστού του δέρματος, κάνει το δέρμα να φαίνεται φρέσκο και λαμπερό και τέλος ενισχύει τις μαθητικές (!) ικανότητες.

4. Πέφτει η libido

Όταν μία γυναίκα έχει καιρό να έλθει σε οργασμό, βλέπει τη λίμπιντό της να μειώνεται σημαντικά. Οι άντρες από την άλλη, όταν απέχουν για αρκετό διάστημα από κάθε σεξουαλική λειτουργία, έχουν πολλές πιθανότητες να εμφανίσουν στυτικές δυσλειτουργίες.

5. Κακή ψυχολογία

Όταν δε βρίσκεσαι σε σχέση και δε σου αρέσουν οι περιστασιακές συνευρέσεις, ίσως να νιώθεις πως “δεν είσαι αρκετά καλή” να βρεις κάποιον. Όταν πάλι είσαι σε σχέση και το σεξ αραιώνει, τότε ξεκινούν οι ανασφάλειες.

Πηγή: infowoman