ΙΣΠ: «Ταφόπλακα» της ΠΦΥ το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Για εξαθλίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και «εκτέλεση» της Πρωτοβάθμιας Υγείας κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, σε ανακοίνωσή του αναφορικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη δημιουργία Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).


Ο ΙΣΠ τονίζει ότι το νομοσχέδιο απαξιώνει το επιστημονικό και εργασιακό έργο των ιατρών, είτε υπηρετούν στις Δημόσιες Μονάδες Υγείας, είτε είναι συμβεβλημένοι με το Δημόσιο Σύστημα.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «χωρίς καμία μελέτη και χωρίς εκτίμηση των αναγκών, κλείνει Μονάδες και απολύει εργαζόμενους με ταχύτατους ρυθμούς, 'πετώντας' τον κόσμο στα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων, μόνο και μόνο για να δώσει ως 'θυσία' απολυμένους εργαζόμενους στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στην 'αδηφάγο' Τρόικα».

Επίσης, τονίζει ότι χωρίς προϋπολογισμό στον ΕΟΠΥΥ, τον κάνει αγοραστή υπηρεσιών Υγείας «κοροϊδεύοντας και εξαπατώντας ασφαλισμένους και εργαζόμενους».

Ακόμα, καταγγέλλει ότι περιέχει φωτογραφικές διατάξεις για την ανασύσταση Κλινικών που έχουν χάσει επί μακρόν (5ετία και πλέον) την αδειοδότησή τους.

«Το ατελές αυτό νομοσχέδιο δεν είναι μεταρρύθμιση, αλλά η 'ταφόπλακα' του Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας», καταλήγει η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.