Τραγωδία Αίγινας: Αυτά υποστήριξε στην απολογία του ο 77χρονος κυβερνήτης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κατατέθηκε στα Δικαστήρια Πειραιά το υπόμνημα από τον συνήγορο του 77χρονου κυβερνήτη του ταχύπλοου που σκότωσε τέσσερις ανθρώπους στην Αίγινα. 

Ο κατηγορούμενος ζητά να απαλλαγεί από τις κατηγορίες, αλλά και να μην διαταχθεί η προσωρινή του κράτηση καθώς επικαλείται προβλήματα υγείας. "Πάσχωαπό σύνδρομο αποφρακτικής άπνοιας ύπνου, αρτηριακή υπέρταση, συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια και χρόνια νεφρική ανεπάρκεια. Λαμβάνω χρονίως φαρμακευτική αγωγή και χρησιμοποιώ μηχάνημα ύπνου (autoCPAP) με παράλληλη χρήση οξυγόνου σε παροχή 3 λίτρα ανά λεπτό κατά τις ώρες του ύπνου από τριετίας. Η καθημερινή χρήση των παραπάνω (μηχάνημα ύπνου και οξυγόνο) είναι απαραίτητα για την επιβίωσή μου", ανέφερε ο κατηγορούμενος.

Όσο για το ατύχημα, ο κυβερνήτης τόνισε πως κοιτούσε στα δεξιά και πως δεν είδε το σκάφος στα αριστερά. "Εισερχόμενος στη θαλάσσια ζώνη που παρεμβάλλεται μεταξύ της νησίδας Μονή και των δυτικών ακτών της Αίγινας, στη θέση Πέρδικα αντιλήφθηκα μηχανοκίνητο σκάφος να κινείται από τη θέση Πέρδικα προς τη νήσο Μονή, δηλαδή επί πορείας από Ανατολή προ Δύση. Ποτέ δεν πίστεψα ότι σκάφος κινούμενο αριστερά μου θα περάσει από την πλώρη μου. Η πορεία μου ήταν σταθερή, χωρίς να έχω τον οποιοδήποτε λόγο να πραγματοποιήσω τον οποιοδήποτε αιφνίδιο ελιγμό, αφού άλλωστε μετέβαινε για λόγους αναψυχής με φίλους σε κόλπο της νησίδας Μονής", δήλωσε.

Ο ίδιος υποστήριξε πως ήθελε να βοηθήσει τους ναυαγούς μόλις έγινε το ατύχημα, ωστόσο αυτό δεν ήταν εφικτό λόγω της ζημιάς που υπέστη το ταχύπλοο από τη σύγκρουση και του σοκ που υπέστη ο ίδιος και οι συνεπιβάτες.

Δείτε αποσπάσματα από το υπόμνημα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΙΓΙΝΑ: Η αποκάλυψη του Ντόντου που ρυμούλκησε το σκάφος - "Μην ακούς τι λένε, πάνω στο ταχύπλοο ήταν ο..."