Ύδρα: Νέα φωτιά στην παράνομη χωματερή – Ο Δήμαρχος τι κάνει;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Η περιβαλλοντική καταστροφή στην Ύδρα συνεχίζεται 

- Νέα μεγάλη φωτιά στην παράνομη χωματερή 

- Τι κάνει ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης τόσα χρόνια;

Βαρύ το πλήγμα τόσο για το περιβάλλον όσο και για τον τουρισμό της Ύδρας, καθώς οι εικόνες της νέας πυρκαγιάς στην παράνομη χωματερή του νησιού εκθέτουν παγκοσμίως όχι μόνο το στολίδι του Αργοσαρωνικού, αλλά και ολόκληρη τη χώρα.

Ο μεταμφιεζόμενος τον σερίφη Δήμαρχος Γιώργος Κουκουδάκης φαίνεται να μην μπορεί να ελέγξει την κατάσταση, παρά το «αστέρι» που έχει στο σακάκι του!

Δεν έχει λύση το πρόβλημα στα 7 χρόνια Δημαρχίας

Μέσα σε λίγες ημέρες, ξεσπά δεύτερη φωτιά στο ίδιο σημείο, στην παράνομη χωματερή της Ύδρας, με τον επί 7 συνεχόμενα έτη Δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη να φαίνεται ανίκανος να δώσει λύση σε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του νησιού, μένοντας στα έγγραφα και τις προγραμματικές δηλώσεις και συμφωνίες που ανακοινώνει.

Η Δημοτική Αρχή παρουσιάζεται επίσης ανίκανη να προστατεύσει την «ευαίσθητη» περιοχή της παράνομης χωματερής της Ύδρας - για την οποία υπάρχουν ευθύνες που λειτουργεί ακόμα - και αυτό είναι ολοφάνερο, καθώς μέσα σε 20 μέρες οι καπνοί έχουν σκεπάσει και πάλι το νησί.

Οι συνέπειες από την εισπνοή των καμένων σκουπιδιών αλλά και τη γενικότερη περιβαλλοντική καταστροφή που προκαλείται τόσο από τη λειτουργία της παράνομης χωματερής όσο και από τις πυρκαγιές, παραμένουν άγνωστες προς το παρόν.

Είναι προφανές όμως, όπως προαναφέρθηκε, ότι οι εικόνες από την φλεγόμενη Ύδρα, αποτελούν σημαντικό πλήγμα για τον τουρισμό και κατ’ επέκταση για την ελληνική οικονομία, καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά της καλοκαιρινής περιόδου.

Την ώρα που όλη η χώρα και η Κυβέρνηση δίνουν μάχη ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού, προσπαθώντας να διαφυλάξουν με νύχια και με δόντια την εικόνα και το κύρος της χώρας προς τα έξω, τέτοια γεγονότα υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια, δίνοντας τη χαριστική βολή σε τουρισμό και οικονομία.

Και ρωτούμε τον Δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη:

- Ποια προληπτικά μέτρα πήρατε για να προστατευτεί φέτος το νησί από φωτιές;

- Ποια μέτρα λάβατε μετά την πρώτη πυρκαγιά στην παράνομη χωματερή, ώστε να μην επαναληφθεί η καταστροφή;

- Τι έχετε κάνει 7 χρόνια για να σταματήσει η λειτουργία της παράνομης χωματερής (όχι στα χαρτιά, στην πράξη) ή για να την θωρακίσετε από πυρκαγιές;

- Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για τις φωτιές και τις συνέπειές της σε περιβάλλον και τουρισμό;

Θα πρέπει οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές του κράτους να παρέμβουν άμεσα, προκειμένου να ελέγχουν και να αποδοθούν ευθύνες επιτέλους για αυτήν την κατάσταση.

Δεν επιτρέπεται εν έτη 2021 οι «υπεύθυνοι - ανεύθυνοι» να «κρύβονται» πίσω από θέσεις εξουσίας και καρέκλες, καλυπτόμενοι από την ατιμωρησία του Δημοσίου Τομέα, της Αυτοδιοίκησης και της λεγόμενης συλλογικής-διαχρονικής ευθύνης, επιτρέποντας αμέσως ή εμμέσως να λαμβάνουν χώρα τέτοια επιβλαβή γεγονότα για τον τόπο και τους πολίτες.

Όταν κάποιος αναλαμβάνει θέση εξουσίας, αναλαμβάνει μαζί και τις ευθύνες που τη συνοδεύουν, όχι μόνο τα προνόμια, την αίγλη, τη δόξα και τον κρατικό μισθό!