Οι πιο ακριβοί ποδοσφαιριστές που ΔΕΝ θα είναι στο Euro 2021!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει. Σε τρεις εβδομάδες από σήμερα θα γίνει η σέντρα του επετειακού – από πολλές απόψεις – Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Οι ετοιμασίες είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο και η αγωνία κορυφώνεται. Οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί έχουν ήδη αποφασίσει ποιοι θα είναι οι εκλεκτοί παίκτες που θα πάρουν μαζί τους. Ενώ όσοι παίζουν στοίχημα μελετούν ήδη τις αποδόσεις σε σελίδες όπως πχ η www.novibet.gr/stoixima.

Υπάρχει όμως μια ομάδα παικταράδων που αντί για μπάλα ετοιμάζονται για διακοπές τον Ιούνιο. Και αυτό γιατί προέρχονται από χώρες που δεν κατάφεραν να προκριθούν στα τελικά του θεσμού. Μερικά ονόματα είναι πραγματικά κρίμα που θα λείψουν από τα γήπεδα. Μάλιστα, ανάμεσα σε αυτά είναι και ένας δικός μας, που βρίσκεται και σε αρκετά υψηλή θέση. Πάμε να δούμε παρακάτω τους πιο ακριβούς (σε αξία αυτή τη στιγμή) ποδοσφαιριστές που θα απουσιάσουν από το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Οι αξίες τους είναι υπολογισμένες από το transfermarkt, το πιο έγκυρο σάιτ αξιολόγησης ποδοσφαιριστών στον κόσμο.

Έρλινγκ Χάαρλαντ (Νορβηγία)

Το τρομερό παιδί του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο «ξανθός μπέμπης» από τη Νορβηγία, μπορεί να είναι το next best thing του σπορ αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να φέρει την πατρίδα του στα τελικα του Euro. Με αξία στα 115 εκ. ευρώ, είναι σίγουρο πως ο πιτσιρικάς θα έχει όλη τη ζωή μπροστά του για να κάνει τη διαφορά!

Γιαν Όμπλακ (Σλοβενία)

95 εκ. ευρώ για έναν τερματοφύλακα ήταν κάποτε όνειρο απατηλό. Παίκτες σαν τον Όμπλακ όμως εξηγούν γιατί ένας «άσσος» μπορεί να είναι τόσο πολύτιμος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Η Σλοβενία του Γιαν παρόλα αυτά θα λείψει από το Euro. Αλλά ως Έλληνες δε λυπούμαστε και πολύ γιαυτό, δεδομένου πως για να φτάσουν στα μπαράζ απέκλεισαν την Εθνική μας.

Σεργκέι Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς (Σερβία)

Ο αποκλεισμός της Σερβίας από τη Σκωτία θα στερήσει από τους φίλους του ποδοσφαίρου την ευκαιρία να θαυμάσουν το μέσο της Λάτσιο. Με αξία κοντά στα 73 εκ. ευρώ, ο Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς είναι ήδη στο στόχαστρο των «Μεγάλων» της Ευρώπης.

Μίραλεμ Πιάνιτς (Βοσνία)

Μια ντίβα του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, εκτός από τις απογοητεύσεις με τη φανέλα της Μπάρτσα μοίρασε απογοήτευση και με τη φανέλα της Εθνικής του. Κανείς πάντως στην Ελλάδα δεν έκλαψε όταν η Βόρεια Ιρλανδία πέταξε έξω τους Βόσνιους.

Μάρτιν Όντεγκααρντ (Νορβηγία)

Φαίνεται πως τα τρομερά πιτσιρίκια της Νορβηγίας δεν έχουν ακόμα το ειδικό βάρος να σπρώξουν την εθνική ομάδα της χώρας τους στα βαθιά. Ο Όντεγκααρντ έλαμψε μες στη σεζόν ως δανεικός στην Άρσεναλ αλλά θα πρέπει να περιμένει ως το Μουντιάλ του Κατάρ για να πάρει το βάπτισμα του πυρός σε μεγάλη διοργάνωση Εθνικών Ομάδων.

Φίλιπ Κόστιτς (Σερβία)

Με αξία που αγγίζει τα 30 εκ. ευρώ, ο σταρ της Άιντραχτ Φρανκφούρτης δεν μπορεί να εξαργυρώσει μέσω της Εθνικής ομάδας της Σερβίας το άριστο όνομα που έχει χτίσει στη Μπουντεσλίγκα.

Κώστας Μανωλάς (Ελλάδα)

Η Ελληνική συμμετοχή στην άδοξη αυτή ποδοσφαιρική dream team αξίζει ένα κείμενο από μόνη της. Ο Μανωλάς (με τρέχουσα αξία γύρω στα 30 εκ. ευρώ) ανήκει σε μια ομάδα Ελλήνων διεθνών που έχει έρθει σε ρήξη με τη διοίκηση της Εθνικής μας. Έτσι, ακόμα και αν η Ελλάδα έπαιζε στο Euro του καλοκαιριού, αρκετοί πιστεύουν πως ο Μανωλάς δεν θα έπαιρνε μέρος στην αποστολή εξαιτίας των πολύ κακών σχέσεων που διατηρεί με τους διοικούντες.

Νίκολα Μιλίνκοβιτς (Σερβία)

Το ταλέντο δε φαίνεται να λείπει από τη Σερβία, η Εθνική της όμως δεν αντικατοπτρίζει αυτή την ποιότητα. Ο αμυντικός της Φιορεντίνα (αξίας 28 εκ. ευρώ) θα περάσει τις διακοπές του βλέποντας το Euro στην TV!

Μαράς Κουμπούλα

Φαίνεται πως η συμμετοχή της Αλβανίας στο Euro του 2016 ήταν απλά ένα πυροτέχνημα. Οι γείτονες μας δεν τα κατάφεραν αυτή τη φορά και ο αμυντικός της Ρόμα, που αποτιμάται στα 25 εκ ευρώ περίπου, θα πάει διακοπές πριν την επόμενη, δύσκολη σεζόν που έρχεται για τους Ρωμαίους.