Αδιανόητο: Σεκιούριτι σε νοσοκομείο ντύθηκε γιατρός, πήρε «φακελάκι» και χειρούργησε ασθενή που τελικά…

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μια απίστευτη ιστορία καθημερινής… τρέλας είδε το φως της δημοσιότητας από το Πακιστάν, όπου ένας άνδρας ο οποίος εργαζόταν ως σεκιούριτι σε νοσοκομείο, όχι μόνο δεν δίστασε να υποδυθεί τον γιατρό, αλλά πραγματοποίησε και χειρουργική επέμβαση σε μια 80χρονη γυναίκα.

Η άτυχη ηλικιωμένη, η οποία λεγόταν Shameema Begum, άφησε την τελευταία της πνοή δύο εβδομάδες μετά την προσπάθεια του Muhammad Waheed Butt να τη χειρουργήσει στην πλάτη σε δημόσιο νοσοκομείο στη Λαχόρη.

Ο ψευτοχειρουργός, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, φέρεται μάλιστα να είχε πάρει μέχρι και «φακελάκι» από την οικογένεια της 80χρονης.

Παραμένει άγνωστο πώς ο κατηγορούμενος κατάφερε να στήσει το ψεύτικο χειρουργείο, ωστόσο αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις ενός αξιωματούχου του νοσοκομείου, ο οποίος υποστήριξε πως είναι αδύνατον να ελεγχθεί κάθε γιατρός και τι κάνει ανά πάσα στιγμή.

«Είναι ένα μεγάλο νοσοκομείο», δικαιολογήθηκε.

Βάσει όσων έχουν διαρρεύσει για την υπόθεση, ο άνδρας που εργαζόταν στην ασφάλεια του νοσοκομείου φέρεται να είχε παρουσιαστεί ως γιατρός και στο παρελθόν, πραγματοποιώντας κατ’ οίκον επισκέψεις σε ασθενείς!
Είχε μάλιστα απολυθεί από το νοσοκομείο πριν από δύο χρόνια επειδή προσπάθησε να πάρει χρήματα από ασθενείς.

Σημειώνεται ότι στα δημόσια νοσοκομεία του Πακιστάν, οι πολίτες πολλές φορές υποχρεούνται να πληρώνουν κάποια χρήματα για τις υπηρεσίες τους. Η οικογένεια της Begum πλήρωσε τον Butt τόσο για την επέμβαση όσο και για δύο ακόμη επισκέψεις στο σπίτι της, προκειμένου να περιποιηθεί την πληγή της.

Κάποια στιγμή ωστόσο η ηλικιωμένη άρχισε να αιμορραγεί ακατάσχετα και να υποφέρει από φρικτούς πόνους, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στο νοσοκομείο, όπου οι… κανονικοί γιατροί διαπίστωσαν έκπληκτοι τι είχε συμβεί.
Η αυτοψία αναμένεται πλέον να ρίξει φως στις ακριβείς συνθήκες θανάτου της και να εξακριβώσει εάν ο θάνατός της προήλθε από επιπλοκές μετά την αποτυχημένη χειρουργική επέμβαση, το οποίο είναι και το πιθανότερο σενάριο.

Πηγή: hairt