ΗΠΑ: Δύο νεκροί σε τροχαίο με Tesla «χωρίς οδηγό» στο τιμόνι

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δύο άνδρες σκοτώθηκαν όταν ένα αυτοκίνητο της εταιρείας Tesla έπεσε πάνω σε ένα δέντρο και έπιασε φωτιά στο Τέξας, με την αστυνομία να θεωρεί ότι δεν ήταν κανείς στη θέση του οδηγού την ώρα του δυστυχήματος.

Το Tesla Model S (μοντέλο του 2019) πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα και δεν μπόρεσε να πάρει σωστά μια στροφή.

Από τα δύο θύματα, ηλικίας 50 ετών και τα δύο, το ένα ήταν στη θέση του συνοδηγού και το άλλο στο πίσω κάθισμα.

Τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι δεν οδηγούσε κάποιος τη στιγμή της σύγκρουσης, είπε ο Μαρκ Χέρμαν, αστυνομικός, ο οποίος τόνισε πως η υπόθεση διερευνάται ακόμα.

Είναι άγνωστο εάν ήταν σε λειτουργία ο «αυτόματος πιλότος» της Tesla.

Αυτό που η Tesla αποκαλεί «αυτόματο πιλότο» (Autopilot) είναι στην πραγματικότητα ένα σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης που μπορεί να καθοδηγεί ένα αυτοκίνητο υπό περιορισμένου εύρους συνθήκες. Μια πιο εξελιγμένη έκδοση, υπό την ονομασία «full self-driving» πρόκειται να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο έτος.

Ωστόσο, κανένα από τα δύο αυτά συστήματα δεν παρέχει δυνατότητες πλήρους αυτόνομης οδήγησης, όπως θα την αντιλαμβανόταν ένας μέσος πολίτης.

Η Tesla λέει ότι ο άνθρωπος οδηγός πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση και να έχει πάντα τον έλεγχο- και περιλαμβάνει συστήματα στα αυτοκίνητά της που υποτίθεται πως θα διασφαλίζουν ότι ο οδηγός κρατά τα χέρια του στον τροχό.

Όπως σημειώνει το BBC, ωστόσο, τον προηγούμενο μήνα η US National Highway Traffic Safety Administration άρχισε έρευνες πάνω σε 27 τροχαία που περιελάμβαναν αυτοκίνητα της Tesla.

Με πληροφορίες από BBC