

Υλικά:
- 4 φλιτζάνια γάλα (σόγιας, αμυγδάλου ή ρυζιού)
- 8 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό5-6 κουταλιές ζάχαρη
- 3 κουταλιές βιτάμ
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 2 φύλλα σφολιάτα
- Ζάχαρη, άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το βιτάμ και τα ανακατεύουμε καλά πάνω στην φωτιά ώσπου να δέσει η κρέμα.
- Στο τέλος ρίχνουμε το μπέϊκιν και την βανίλια.
- Σε ένα ταψί ρίχνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.
- Αραδιάζουμε την κρέμα και από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας.
- Αραδιάζουμε την κρέμα και από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο.
- Αλείφουμε με λίγο βιτάμ λιωμένο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
- Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε την μπουγάτσα με ζάχαρη και άχνη.
Πηγή: ekklisiaonline
