Κυριάκος Μητσοτάκης: «Γιατί ανοίγουμε πρώτα τα Λύκεια και όχι τα Δημοτικά»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε χθες, συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και τη Μάρα Ζαχαρέα, όπου τοποθετήθηκε για την απόφαση επιστροφής των μαθητών Λυκείου στα σχολεία στις 12/04, για τα μέτρα, για την οικονομία και για άλλα ζητήματα που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου, αν η κυβέρνηση προσπάθησε να επιβάλλει τις απόψεις της στην Επιτροπή, απάντησε: «Εμείς εκθέτουμε στην Επιτροπή βασικές πολιτικές κατευθύνσεις και, ναι, δίνουμε στοιχεία.

Η Επιτροπή πρέπει να γνωρίζει ποιο είναι το κόστος από το κλειστό λιανεμπόριο. Και η Επιτροπή, παραδείγματος χάρη, πρέπει να γνωρίζει ότι η προτίμηση της κυβέρνησης σε αυτή τη συγκυρία, εάν μιλάμε για άνοιγμα σχολείων, είναι πρώτα τα Λύκεια και όχι πρώτα τα Δημοτικά γιατί έχουμε το πρόβλημα των πανελληνίων εξετάσεων. Γιατί τα παιδιά του λυκείου έχουν μείνει το περισσότερο διάστημα εκτός σχολείου.

Και γιατί αλήθεια είναι, κα Ζαχαρέα, σας το λέω γιατί έχω παιδί 17 χρονών, ότι όταν το παιδί 16-17 χρονών δεν είναι στο σχολείο, γιατί στο σχολείο θα είναι με μάσκα, είναι πολύ πιο πιθανό να είναι σε μία πλατεία χωρίς μάσκα. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι το οποίο το καταλαβαίνουν όλοι όσοι μας ακούνε».

Δείτε τη συνέντευξη: