Πανηγυρίζει η Ευαγγελίστρια στον Πειραιά – Δείτε LIVE την Ιερά Αγρυπνία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


– Παρακολουθήστε διαδικτυακά την Ιερά Αγρυπνία του Ευαγγελισμού 

- Η θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας «Ρόδον το Αμάραντον» στον Ιερό Ναό προς προσκύνηση

Ο Iερός Ναός της Ευαγγελιστριας πανηγυρίζει επί τη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς επέτρεψε την τέλεση λειτουργιών στις εκκλησίες για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στις 25 Μαρτίου υπό αυστηρό πλαίσιο. Σε κάθε ναό το όριο των πιστών θα ανέρχεται στους 20, με αναλογία 1 πιστού ανά 25 τετραγωνικά και με υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Η Ενορία Ευαγγελιστρίας Πειραιώς δίνει τη δυνατότητα σε όσους δεν παρευρεθούν στον ναό να συμμετέχουν εξ’ αποστάσεως με την προσευχή τους στα τελούμενα, μεταδίδοντας διαδικτυακά το πρόγραμμα της πανηγύρεως μέσω της ιστοσελίδας www.enoriaendrasei.gr

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός θα μεταδοθεί παραμονή της εορτής, Τετάρτη 24 Μαρτίου στις 19.00 – 21.00, η Ιερά Αγρυπνία θα μεταδοθεί την Τετάρτη 24 Μαρτίου στις 21.45 - 00:30 και ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί ανήμερα της εορτής, Πέμπτη 25 Μαρτίου στις 7.00 – 10.30.

Για να παρακολουθήσετε τις λειτουργίες πατήστε ΕΔΩ

Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ «ΡΟΔΟΝ ΤΟ ΑΜΑΡΑΝΤΟΝ» ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΠΡΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ

Εν όψει της μεγάλης εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, η θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας «Ρόδον το Αμάραντον» θα τεθεί προς προσκύνηση στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, από το πρωί της Τετάρτης 24 έως το απόγευμα της Πέμπτης 25 Μαρτίου, ημέρα της εορτής.

Η εικόνα, η οποία είχε θαυματουργικώς ανευρεθεί υπό αλιέως στην Πειραϊκή Ακτή και απάλλαξε τον Πειραιά από την λοιμική νόσο της ευλογιάς το 1895, θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό, προς στήριξη και αγιασμό των πιστών, στην δύσκολη περίοδο της πανδημίας που διανύουμε.