ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑΞΑ: Εθελοντική αιμοδοσία και 30 φιάλες αίμα από τους Δωδεκανήσιους

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Πρωτοβουλία αγάπης και εθελοντισμού από την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών - Πειραιώς

- Προσήλθαν πάνω από 30 εθελοντές αιμοδότες στο Νοσοκομείο Μεταξά

- Δωρεά 40 rapid tests στο Νοσοκομείο Μεταξά από Γενική Κλινική «Ιπποκράτης» και Φαρμακείο Κατερίνας Βουρεξάκη

- «Σημαντική πρωτοβουλία που χαρίζει ζωή στους συνανθρώπους μας» αναφέρει ο Αν. Διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά Σαράντος Ευσταθόπουλος

Είναι γνωστό ότι εν μέσω πανδημίας παρατηρείται σημαντική έλλειψη σε αποθέματα αίματος και αιμοπεταλίων, καθώς υπάρχει ο περιορισμός μετακινήσεων και η ανησυχία μετάδοσης του κορωνοϊού.

Όμως σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, μια ακόμα σημαντική δράση έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο Μεταξά, ύστερα από πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Δωδεκανησίων, οι οποίοι προσέφεραν πάνω από 30 φιάλες αίμα συνολικά, με την εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσαν την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου.

Πλήθος νέων Δωδεκανησίων στο πλευρό του Προέδρου κ. Φραγκούλη και της Αντιπροέδρου κ. Βουρεξάκη, προσήλθαν στο Νοσοκομείο Μεταξά προκειμένου να χαρίσουν ζωή με το αίμα τους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι δωρήθηκαν στο Νοσοκομείο Μεταξά 40 rapid tests κορωνοϊού, από την Κλινική Ιπποκράτης και την κ. Βουρεξάκη, προκειμένου να υποβληθεί σε αυτό όποιος από τους εθελοντές επιθυμούσε.

Ο Αν. Διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά παραβρέθηκε καθόλη τη διάρκεια της εθελοντικής αιμοδοσίας, και αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την προσφορά τους, τόνισε ότι «Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία αγάπης που χαρίζει ζωή σε συνανθρώπους μας, των οποίων η υγεία δοκιμάζεται καθημερινά».

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας Δωδεκανησίων:

«Αιμοδοσία Δωδεκανησίων Αττικής: υπέρτατη αλληλεγγύη

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία, που συνδιοργάνωσαν η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθήνας – Πειραιά,  ο Σύλλογος Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων, ο Σύλλογος Δωδεκανησίων Φοιτητών Αθήνας  - Πειραιά και ο Όμιλος Καρπαθίων Νέων, την Κυριακή 14/2,  στο Νοσοκομείο Μεταξά του Πειραιά.

Η Ομοσπονδία μας, με 41 χρόνια δράσης, έχει συστήσει τράπεζα αίματος μέσω των Νοσοκομείων Μεταξά (Πειραιάς) και Αγίου Σάββα (Αθήνα), με κωδικό 13863. Παρά τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλα τα παροικιακά μας Σωματεία, λόγω και των δυσάρεστων συνεπειών της πανδημίας, οργανώσαμε όλοι μαζί, αιμοδοσία προκειμένου να συμβάλλουμε στην ικανοποίηση των αναγκών σε αίμα όσο το δυνατό περισσοτέρων  συμπατριωτών μας.

Θερμές ευχαριστίες αξίζουν:

- στο προσωπικό αιμοληψίας του Νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ»,  
- στην Γενική Κλινική «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΑΕ» (Ηρ.Πολυτεχνείου 65)

και στο φαρμακείο κ. Κατερίνας Βουρεξάκη (Γρ. Λαμπράκη 142) για την προσφορά των rapid tests, προκειμένου να εξεταστούν  όσοι από τους υποψήφιους αιμοδότες επιθυμούν

- στην πρόεδρο της Ένωσης Κώων Αθήνας κ. Λουκία Ζερβάνου για την

προσφορά κερασμάτων στους αιμοδότες.

- στον κ. Χαράλαμπο Χατζόπουλο, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου

Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων, για τον πολυήμερο επιτυχημένο συντονισμό της όλης διαδικασίας, που είχε ως αποτέλεσμα την επιτυχία της αιμοδοσίας 

- και κυρίως σε όλους τους συμπατριώτες και φίλους που ήλθαν να

δώσουν το αίμα τους σε μια μέρα κακοκαιρίας και περιορισμένης δυνατότητας μετακίνησης λόγω της πανδημίας.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας»

Δείτε φωτογραφίες από την εθελοντική αιμοδοσία των Δωδεκανησίων στο Νοσοκομείο Μεταξά: