Lockdown: Click away «τέλος» – Κλείνουν κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία – Τι αλλάζει από την Κυριακή

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Lockdown: Νέα αυστηρά μέτρα που θα ισχύσουν από την Κυριακή (3/1), ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου (2/1) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από τις 6 το πρωί της Κυριακής (03/01) έως την ίδια ώρα της 11ης Ιανουαρίου θα επανέλθουν τα μέτρα που ίσχυαν πριν τις γιορτές, δηλαδή θα κλείσει ότι είχε ανοίξει το τελευταίο 15ήμερο.

«Από αύριο, Κυριακή 3 Ιανουαρίου και 6:00 το πρωί, μέχρι τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου, μένουμε και πάλι σπίτι, καθώς αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που είχαν σταδιακά επιτραπεί πριν από τα Χριστούγεννα», είπε ο κ. Πέτσας.

Ποια μαγαζιά κλείνουν από την Κυριακή (3/1)

Από το πρωί της Κυριακής, 3 Ιανουαρίου μέχρι τις 11 Ιανουαρίου, τίθεται σε εφαρμογή το νέο αυστηρό lockdown στη χώρα και έτσι κλείνουν θα ισχύουν τα εξής μέτρα:

  • Σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα
  • Σταματά η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ
  • Σταματούν οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.
  • Επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.
  • Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.