ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ: Πόσα άτομα επιτρέπονται σε συγκέντρωση στο σπίτι

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε» είπε ο Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτών συντακτών. Πώς θα περάσουμε φέτος τις γιορτές σύμφωνα με τον «χάρτη» του κ. Πέτσα. Μέχρι πόσα άτομα επιτρέπεται να έχουμε στο σπίτι. Τι υπογράμμισε από την πλευρά της η κ.Παγώνη για το ρεβεγιόν 2020.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι τα Χριστούγεννα αυτά θα είναι διαφορετικά και ότι αν τηρήσουμε τα μέτρα μπορούμε να νικήσουμε τον κορονοϊό. Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι παραμένει σε ισχύ το μέτρο που αφορά τις απαγορεύσεις μετακινήσεων από νομό σε νομό, και ότι παρατείνεται το μέτρο της απαγόρευσης των συναθροίσεων.

«Όλοι αντιλαμβάνονται θέλουμε μείωση των κρουσμάτων» είπε και εξήγησε ότι γίνεται σύσταση να περάσουμε τις γιορτές με την οικογένειά μας, τονίζοντας ότι η όποια συγκέντρωση σε σπίτι, δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 9 άτομα. Όσον αφορά την κυκλοφορία μετά τις 9 το βράδυ τις μέρες των γιορτών η κυβέρνηση θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι οπως αποφάσισε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύονται δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις οι συναθροίσεις άνω των 4 ατόμων από τις 5:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, έως και τις 24:00.

«Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού COVID -19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 05:00 ώρα έως και την 24:00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2020.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις».