ΕΛΕΝΑ ΝΑΘΑΝΑΗΛ: Η σπάνια φωτογραφία της, 21 ετών στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένα ακόμη «ταξίδι» πίσω στον χρόνο μας εξασφαλίζει ο δημοσιογράφος - συλλέκτης Άρης Λουπάσης μέσω του λογαριασμού του στο Ιnstagram.

Η αξέχαστη Έλενα Ναθαναήλ, μόλις 21 ετών, καταφθάνει αεροπορικώς στην Κέρκυρα για να παραστεί στην πρώτη πανελλαδική προβολή της νέας της ταινίας με τίτλο «Επιχείρηση Απόλλων».

Ο ίδιος αναφέρει στη λεζάντα της ασπρόμαυρης φωτογραφίας που δημοσιεύει: «Στις 5 Φεβρουαρίου του 1968 η Έλενα Ναθαναήλ επισκέπτεται την Κέρκυρα. Κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο, δημοσιογράφοι και θαυμαστές από το πανέμορφο νησί των Φαιάκων της επιφυλάσσουν θερμή υποδοχή, καθώς και το βράδυ της προβολής της ταινίας στον κινηματογράφο "Παλλάς" όπου εντυπωσιάζει τους πάντες με την φίνα και στιλάτη παρουσία της.

Με την ίδια επιτυχία πραγματοποιείται λίγες μέρες αργότερα και η πρεμιέρα στην Αθήνα με παρουσία λαμπερών καλεσμένων και πλήθος κόσμου που κατακλύζει τον κινηματογράφο "Ορφεύς" στην οδό Σταδίου. Μια υπέροχη ταινία ελληνοσουηδικής παραγωγής, γεμάτη χρώματα, εκπληκτικά πλάνα από Κέρκυρα, Ναύπλιο και Επίδαυρο και την μαγική μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου, η οποία κάνει επιτυχία σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική προβάλλοντας το ελληνικό στοιχείο με τον καλύτερο τρόπο στο εξωτερικό.

film